test

Understanding the fascia system and its role in movement and musculoskeletal dysfunction(snijzaal en praktisch)

Fascia

Inleiding

Tot nu toe is de rol van ons verbindend bindweefsel (waaronder de fascia) ontkend, om hiermee het begrip van het het menselijk bewegen te kunnen vereenvoudigen. Inmiddels zijn we het eens dat deze ontkenning een gemis is in de diagnostiek van het musculoskeletale disfuntioneren.

Kom met ons mee op de snijzaal van het AMC en kijk en voel datgene wat je in het anatomie boek nooit is laten zien. Leer de dag erna het verbindend bindweefsel te voelen en te onderzoeken in vivo.

De cursus wordt gegeven door twee fysiotherapeuten die internationaal bekend zijn om hun praktische skills en anatomie onderwijs op de snijzaal en in vivo. Zij zijn expert in het verduidelijken van het begrip over ons verbindend bindweefsel en in het bijzonder de fascia.

 

 

Inhoud;

Tijdens deze workshop krijg je zowel op de snijzaal als op de praktische dag erna een introductie en inzichten in ons fasciale systeem en haar rol in ons bewegend functioneren. Je snapt na deze cursus hoe de verschillende systemen onderling samenhangen en zich onderscheiden in functie. Je leert vaardigheden om de betrokkenheid van fascia te kunnen integreren in je onderzoek naar disfunctioneren in bewegen. 

Al onze weefsels zijn betrokken bij de kwaliteit van ons bewegen. We leren je kijken naar het lichaam en betrekken hier het biotensegrity model en haar betrokkenheid bij het musculoskeletaal functioneren. Dit vergroot je inzicht van een lineair biomechanisch model naar een meer realistische uitleg van het menselijk bewegen, waarin de fascia  worden erkent en veranderingen daarin kunnen worden herkent, met hun impact op het musculoskeletaal functioneren.

Na de cursus kun je;

  •  Je kennis van de functionele anatomie van het houding en bewegingsapparaat reproduceren.
  • Je herkent de nieuwe inzichten met betrekking tot de anatomie van connective tissue (fascia)
  • Je kunt locatie, verloop en verhoudingen van connective tissue (fascia) aanduiden.
  • Je begrijpt de rol en functie van connective tissue (fascia) in relatie tot het bewegend functioneren van het houding en bewegingsapparaat
  • Je erkent de mogelijkheden die er zijn, connective tissue (fascia) te betrekken bij de  optimalisatie van het bewegend functioneren van het houding en bewegingsapparaat.

Aantal contacturen                                           Totaal aantal uren studie uren (punten)
14 (2 dagen)                                                             18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Toetsing                                                                   Certificaat
Er wordt geen toets afgenomen                       Bij 100 % aanwezigheid

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 550,- euro (geen btw) incl. kofie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De cursus hoeft nog niet direct betaald te worden. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben laten we je dit weten en sturen we de factuur.

We zijn erg trots op deze nieuwe cursus bij Fysiolinks en nieuwsgierig naar de feedback die hier binnenkort te lezen zal zijn!

Startdatum Maand Variant Locatie Planning Bezet/Totaal

Powered by Eduframe