test

Manueel therapeutische interventies voor de cervicale en cervicothoracale overgang

Nek

Deze cursus is geschikt voor afgestudeerd manueeltherapeuten welke verdieping willen binnen hun manueel therapeutische interventies voor de cervicale en de cervicothoracale overgang. Binnen de manuele therapie zijn er diverse stromingen en opleidingen. Bij deze cursus zullen we gebruik maken van technieken uit verschillende stromingen binnen de manuele therapie. Het zal gaan over de indicatiestellingen voor de verschillende technieken en de voor en nadelen van de technieken zullen aan bod komen. De cursus is vooral praktisch georiënteerd. Dit betekent dat er veel tijd is voor individuele aandacht en dat het grootste deel van de tijd zal worden besteed aan het aanbieden van nieuwe technieken en “finetunen” van bekende technieken. Na het volgen van deze cursus zult u als cursist meer variatie hebben in uw manueel therapeutische vaardigheden en ook beter in staat zijn om uw technieken aan te passen aan de patiënt. 

Docenten;

                           

Rogier Bokelman Ft. MSc. en 

Joey Kruisbeek F. Msc.

 

 

De kracht van deze cursus in de focus op vaardigheidstraining. De docenten voeren de technieken uit bij alle cursisten, waardoor de cursist deze kan ervaren en vervolgens duidelijke feedback kan geven op zijn mede cursisten tijdens het onderlinge oefenen van de techniek. Een techniek leer je door deze zelf te ondergaan, te beoefenen en feedback te ontvangen van je docent en medecursisten.

Doelstellingen;

  • Je kan, het theoretische construct en de werk- denkwijze van de verschillende stromingen binnen de manuele therapie herkennen. 
  • Je kan de juiste procedure kiezen en volgen bij  onderzoekstechnieken van de cervicale/CTO W.K. waarbij je gebruik maakt van de onderzoekstechnieken uit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.
  • Je kan de juiste afwegingen maken bij het kiezen voor een manueel therapeutische interventie bij een patiënt met nekklachten.
  • Je kan mobilisaties en manipulaties op cervicale/CTO W.K. overgangen fine-tunen en toepassen vanuit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.

 

Aantal contacturen                                           Totaal aantal uren studie uren (punten)
14 (2 dagen)                                                             18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Toetsing                                                                   Certificaat
Er wordt geen toets afgenomen                       Bij 100 % aanwezigheid

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 550,- euro (geen btw) incl. kofie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Startdatum Maand Variant Locatie Planning Bezet/Totaal

Powered by Eduframe