test

Solving complex shoulder problems met Prof. Dr. Anju Jaggi

Schouder

Inleiding 

Deze tweedaagse cursus helpt je klachten van de schoudergordel beter te begrijpen door te focussen op het beïnvloeden van de motorische controle rond de schoudergordel.

De cursus zal de recente evidentie en de wetenschap gebruiken om het ontstaan en de behandeling van complexe schouderproblematiek beter te leren begrijpen.
De cursist zal meegenomen worden in de problematiek van schouderinstabiliteit veroorzaakt door gebrek aan rotator cuff controle.
Met behulp van een nieuwe klinische indeling van de docent die het klinisch redeneren van de cursist ondersteunt, zal deze actief betrokken raken en uitgedaagd worden om de huidige verklaringsmodellen over schouderproblematiek te heroverwegen.

​​Inhoud 

  • Huidige inzichten rotator cuff insufficiëntie
  • Onderzoek motorische controle
  • Revalidatie concepten en hun klinische indeling
  • Classificatie en behandeling van niet traumatische instabiliteit
  • Nieuwe vormen van oefentherapie bij verschillende problemen van de schoudergordel

Doelstellingen

  • Begrip krijgen van motorische controle in de schouder
  • De schouder leren onderzoeken vanuit het perspectief van bewegen en uitgedaagd worden de bestaande orthopedische testen te heroverwegen
  • De rol van de fysiotherapeut tegenover die van operatief ingrijpen bij verschillende schouder klachten beter leren begrijpen en kunnen verdedigen

Aantal contacturen                                           Totaal aantal uren studie uren (punten)
14 (2 dagen)                                                             18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Toetsing                                                                   Certificaat
Er wordt geen toets afgenomen                       Bij 100 % aanwezigheid

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 550,- euro (geen btw) incl. kofie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Wat jouw collega's vertellen over deze cursus

 

"Ik ben echt heel tevreden en enthousiast over deze cursus! Heb antwoorden gekregen op mijn vragen en vooral enorm veel zin om me verder te bekwamen in de behandeling van de schouder."

 

"Goede cursussen van hoge kwaliteit. Goede docenten die evidence based werken en je na laten denken. Goede lokatie."

 

"Het fijne van deze cursus was dat er (weer) veel schouderspecialisten waren waardoor communicatie met uitstekend clinica goed mogelijk was. 
Er valt ontzettend veel te leren van klinische specialisten als Jaggi en Cools. Bijblijven en op de hoogte komen van nieuw onderzoek en nieuwe inzichten is belangrijk en prettig. Ook Mw Jaggi was in staat goed schouderproblemen te ontleden en dilemma's en oplossingen te delen en duidelijk te maken. 2 prettige dagen waardoor in de praktijk weer met frisse blik nieuwe kennis geïntroduceerd kan worden. Mag van mij ook met vervolg."

 

"Ik ben zeer tevreden over de cursus. Goed vond ik dat er veel zeer recente evidentie gebruikt en     genoemd werdt daar heb ik veel aan. Ik vond wel dat we aan het einde wat meer specifieke casussen konden krijgen om mee te oefenen, dan had ik er nog net iets meer uit gehaald." 

 

Klik voor alle feedback onder aan deze pagina op klanten vertellen.

Startdatum Maand Variant Locatie Planning Bezet/Totaal

Powered by Eduframe