De gevorderde tweedaagse module bovenste kwadrant bouwt verder op de kennis en vaardigheden aangeleerd in de basismodule.

Deze module vertrekt telkens vanuit een pijnzone met een korte herhaling van de spieren van het bovenste kwadrant aangereikt in de basismodule. Daarna wordt op een systematische manier  van alle nieuwe spieren de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek gedemonstreerd en ingeoefend.

Na het beëindigen van deze module is de cursist in staat om met de aangeleerde technieken zich verder te specialiseren in de praktijk. 

Overzicht Spieren;

Dag 1

m.extensor digitorum, m.extensor indicis, m.extensor carpi ulnaris , m.pectoralis maior, m.pectoralis minor, m.subclavius , m.splenius cervicis, mm.multifidi, m.semispinalis cervicis, m. longissimus, m. iliocostalis, m.supinator.

Dag 2

m. pronator teres, m. flexor carpi radialis, m. palmaris Longus, m.flexor digitorum superficialis en profundus, m. flexor carpi ulnaris, m.flexor pollicis longus, m.anconeus, m.brachialis, m.coracobrachialis, m.subscapularis, m.teres minor, mm.rhomboidei, m.serratus posterior superior, m.serratus anterior.

Aantal contacturen  
12 (2 opeenvolgende dagen) 

Afronding 
Certificaat en 16 punten voor register Algemeen voor KRF en SKF

Aantal deelnemers 
Maximaal 27 

Toetsing  
De tweede dag eindigt met toetsing, herhaling en evaluatie. 

Certificaat  
Bij 100% aanwezigheid. 

Voertaal docent
Nederlands 

De kosten voor deze cursus zijn 695,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts én toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus met uigebreide online naslag mogelijkheden. Er zijn tijdens de praktijk vier ervaren docenten aanwezig.

Er is nog geen e-learning voor deze cursus.

Onze cursisten geven een gemiddelde score van 9,3 aan deze cursus!

"Zeer zinvolle cursus. Erg leuke en deskundige docenten, met duidelijke uitleg waarbij veiligheid voorop staat." - Martijn

"Kundige docenten. Ik heb de advanced dry needling cursus gevolgd voor het onderste kwadrant. De docenten zijn zeer kundig en vriendelijk. De informatie is direct toe te passen in de praktijk." - Jochem

"Van inhoud tot randzaken zeer interessant." - Ritus

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.