De gezondheidzorg is de laatste jaren flink veranderd. Voorheen besloot de therapeut of behandelaar wat er diende te gebeuren. Wat de patiënt wil, zou meer centraal moeten staan blijkt uit recente onderzoeken. Zo wordt er samen gekeken naar een passende oplossing voor de hulpvraag. Naast behandelen wordt er meer gestuurd op eigen regie en zelfredzaamheid.

Er worden steeds meer onderzoeken gepubliceerd waarin wordt gepleit te denken vanuit het biopsychosociaal model. 

Als paramedici worden we vooral getraind te denken en handelen binnen het medische model. Maar hoe herken je nu de psychologische en sociale factoren bij een patiënt? En wat kun je er vervolgens mee? 

Om tot een goed behandeltraject en behandeluitkomst te komen is de patiënt – therapeut relatie zeer belangrijk. Dus hoe zorg je ervoor dat je op dezelfde golflengte als de patiënt zit? 

Deze drie daagse NLP-training leert je op een praktische manier hoe zowel verbale- als non-verbale communicatie werkt en wat je kunt doen om deze te sturen. 

Je leert met behulp van modellen de structuur van de communicatie tussen jou en de ander te herkennen en begrijpen. 

Hierdoor ben je meer bekwaam in het contact maken met patiënt en bouw je sneller een vertrouwensband op waardoor je meer informatie kunt krijgen die relevant is voor het behandeltraject. 

Ook leer je beperkende gedachten- en taalpatronen te herkennen. Deze beperkende patronen zorgen er vaak voor dat patiënten in oud gedrag blijven hangen en niet optimaal herstellen. 

Door een professional in communicatie te zijn kun je jouw patiënten zorg op een hoger plan tillen. Je bent in staat de patiënt meer in zijn kracht te zetten. 

Tijdens deze cursus leer je hoe externe gebeurtenissen via jouw filters gaan, zorgen voor een interne voorstelling en hoe deze interne voorstelling invloed heeft op je stemming en fysiologie. Door het te herkennen kun je jezelf in een gewenste stemming brengen, maar natuurlijk ook de ander.  

Je gaat leren op welke niveaus je kunt communiceren waardoor je blijvende verandering kunt bewerkstelligen. Je leert hoe je in ‘rapport’ kunt komen zodat je met iedereen op dezelfde golflengte zit. Ook leer je hoe jouw taal invloed heeft op jezelf en de ander. 

In deze drie-daagse NLP-basis training leer je de basis van NLP. En nog veel belangrijker, ook leer je NLP toepassen en ervaren. Hierdoor verbeter je jezelf in de wijze waarop je met jezelf en met anderen communiceert. Van probleem naar doel, van frustratie naar oplossing, van twijfel naar zelfvertrouwen. 

 

Aantal contacturen                                            
20 (3 aaneengesloten dagen) 

Totaal aantal uren studie-uren (punten)Accreditatie voor deze cursus is in aanvraag. 
18 (contacturen + 2 uur voorbereiding) 

Aantal deelnemers 
Maximaal 25 

Toetsing                                                             
Er wordt geen toets afgenomen     

Certificaat 
Bij 100 % aanwezigheid 

De kosten voor deze cursus zijn 799,- euro, we rekenen geen btw. Koffie, thee, lunch, frisdranken, hand-outs en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus zijn inbegrepen in de prijs.

Voor deze cursus is nog geen e-learning beschikbaar. 

Deze cursus van Fysiolinks is nieuw dus we hebben nog geen feedback verzameld. Zodra we dat hebben, voegen we die hier toe!

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.