Als paramedici worden we vooral getraind te denken en te handelen binnen het medische model. Maar hoe herken je nu de psychologische en sociale factoren bij een patiënt? En wat kun je er vervolgens mee? 

Om tot een goed behandeltraject en behandeluitkomst te komen is de patiënt – therapeutrelatie zeer belangrijk. Dus hoe zorg je ervoor dat je op dezelfde golflengte als de patiënt zit? 

Deze driedaagse NLP-training leert je op een praktische manier hoe zowel verbale- als non-verbale communicatie werkt en wat je kunt doen om deze te sturen. 

Je leert met behulp van modellen de structuur van de communicatie tussen jou en de ander te herkennen en begrijpen. 

Hierdoor ben je meer bekwaam in het contact maken met patiënt en bouw je sneller een vertrouwensband op waardoor je meer informatie kunt krijgen die relevant is voor het behandeltraject. 

Ook leer je beperkende gedachten- en taalpatronen te herkennen. Deze beperkende patronen zorgen er vaak voor dat patiënten in oud gedrag blijven hangen en niet optimaal herstellen. 

Tijdens deze cursus leer je hoe externe gebeurtenissen via jouw filters gaan, zorgen voor een interne voorstelling en hoe deze interne voorstelling invloed heeft op je stemming en fysiologie. Door het te herkennen kun je jezelf in een gewenste stemming brengen, maar natuurlijk ook de ander.  

Je gaat leren op welke niveaus je kunt communiceren waardoor je blijvende verandering kunt bewerkstelligen. Je leert hoe je in ‘rapport’ kunt komen zodat je met iedereen op dezelfde golflengte zit. Ook leer je hoe jouw taal invloed heeft op jezelf en de ander. 

In deze driedaagse NLP basistraining leer je de basis van NLP. En nog veel belangrijker, ook leer je NLP toepassen en ervaren. Hierdoor verbeter je jezelf in de wijze waarop je met jezelf en met anderen communiceert. Van probleem naar doel, van frustratie naar oplossing.

 

 

Aantal contacturen                                            
20 - 3 aaneengesloten lesdagen 

Afronding
Certificaat en 22 punten voor het vrije- en beroepsgerelateerde deel voor KRF en SKF

Aantal deelnemers 
Maximaal 27 

Toetsing                                                             
Er wordt geen toets afgenomen     

Certificaat 
Bij 100% aanwezigheid 

De kosten voor deze cursus zijn 799,- euro, we rekenen geen btw. Koffie, thee, lunch, frisdranken, hand-outs en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus zijn inbegrepen in de prijs.

Voorafgaand aan deze cursus zal er een korte e-learning module zijn om je voor te bereiden op deze cursus.

Dit is de feedback van enkele cursisten die je voorgingen:

"Super! Geweldig veel geleerd zowel als professional als mens!" - Marcel uit Vlaardingen

"Prachtige ervaring rijker geworden. Wat een bijzondere mooie cursus die ik iedereen gun! Leerzaam, mooi, veilig, warm, confronterend, doelen stellen, toekomstgericht, hier en nu, prachtig!"- MD uit Lelystad

"Met een fijne groep respectvolle collega's is in een gezellige open en leerzame sfeer op een mooie locatie kennis gemaakt met NLP, ook bruikbaar in de fysiotherapeutische behandeling" - Renate uit Den Haag

Waarom zou je volgens hen deze cursus moeten volgen?

  • Het is altijd goed om je eigen inbreng en interpretatie in communicatie onder de loep te nemen en leren hiermee om te gaan.
  • Het is een fijne manier om het gesprek met je patiënt te verbeteren of te verdiepen.
  • Je krijgt een positievere kijk op het vak en als bonus ook op het leven.
Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.