Beste Collega, door de COID 19 omstandigheden krijgt Dr. Fredrik Johansson vooralsnog geen toestemming van de UNI om naar Nederland te komen. Zodra we een nieuwe datum hebben voor deze cursus geven we dit door. Wanneer je geinteresseerd bent in deze cursus laat het ons dan weten door je op te geven en niet te betalen. Zodra we de nieuwe datum weten sturen we je daarover een bericht en kun je dan alsnog bersluiten of je mee wil/kan doen.

 

Op het gebied van sportgeneeskunde was er de afgelopen jaren een opmerkelijke ontwikkeling in zowel de wetenschappelijke kennis als in praktisch handelen in de praktijk van de sportfysiotherapie. Met name op het gebied van de schouder, letselpreventie, terugkeer en sporthervatting na een schouderblessure in de topsport komt steeds meer in de belangstelling in de wetenschap en in de kliniek. Het doel van deze schoudercursus voor de gevorderde sportfysiotherapeut is om theoretische inzichten, klinische redeneerprocessen en praktische vaardigheden voor de “sportschouder” te bieden, als update en uitbreiding van de bestaande kennis.

 

Het eerste doel van deze cursus is om te discussiëren over en te oefenen met gedetailleerde modellen en programma’s voor blessurepreventie, high performance training voor sporthervatting, toepasbaar voor de bovenhandse sporter. Daarnaast worden populaire sporten besproken zoals tennis en zwemmen, maar ook sporten zoals gymnastiek en veldhockey, die vaak minder grondig worden behandeld in de literatuur. Deze 2-daagse cursus is gebaseerd op de wetenschap, maar biedt ook meerdere praktische mogelijkheden, met een grote hoeveelheid oefeningen, gebaseerd op videomateriaal en praktische demonstraties van de docenten.

Doelstellingen

  • Om recente modellen van letselpreventie en terugkeer om te spelen na een blessure te bespreken op basis van wetenschappelijk bewijs en expert consensus artikelen. 
  • Sport-specifieke aanpassingen bespreken bij topsporters (werpers, zwemmers, gymnasten, hockeyer en tennisspelers) En deze kennis vertalen in blessurepreventie en sporthervatting.
  • Het vergroten van de kennis van de rol van conditie en kinetische ketenvariabelen in de prestaties van topsporters.
  • High performance oefeningen kunnen implementeren in het trainingsprogramma van topsporters.
  • Specifieke progressieve oefenprogramma’s aanbieden voor specifieke sportersgroepen (gymnastiek, atleten voorbereiden op impact).
  • Om de specifieke kenmerken van de schouder van de topsporter te bespreken, inclusief preventieve oefeningen.

Tijdsduur:                                       
2 lesdagen

Totaal aantal studie uren:
17 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Aantal deelnemers:                                            
Maximaal 25                                    

Afronding: 
Certificaat en 17 punten voor register. Algemeen, Manueel, Sport en Keurmerk

Kosten 

De kosten voor deze cursus zijn 579,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

“Deze docente boeit vanaf de eerste tot de laatste minuut! Geweldige aanvulling en verdieping ook al heb je al veel schoudercursussen gevolgd. ”

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.