Beste Collegae, door de Covid 19 problemen worden we niet toegelaten tot de snijzaal van het AMC. We hopen de cursus in het voorjaar weer te mogen doen in het AMC.. Wanneer jij geïnteresseerd bent om mee te doen geef je dan op, betaal niet en dan berichten we jou over de nieuwe datum in 2021. Dan kun je dan altijd nog beslissen of je mee wil doen.

Excuus voor het ongemak

Inleiding

Tot nu toe is de rol van ons verbindend bindweefsel (waaronder de fascia) ontkend, om hiermee het begrip van het het menselijk bewegen te kunnen vereenvoudigen. Inmiddels zijn we het eens dat deze ontkenning een gemis is in de diagnostiek van het musculoskeletale disfuntioneren.

Kom met ons mee op de snijzaal van het AMC en kijk en voel datgene wat je in het anatomie boek nooit is laten zien. Leer de dag erna het verbindend bindweefsel te voelen en te onderzoeken in vivo.

De cursus wordt gegeven door twee fysiotherapeuten die internationaal bekend zijn om hun praktische skills en anatomie onderwijs op de snijzaal en in vivo. Zij zijn expert in het verduidelijken van het begrip over ons verbindend bindweefsel en in het bijzonder de fascia.

Inhoud

Tijdens deze workshop krijg je zowel op de snijzaal als op de praktische dag erna een introductie en inzichten in ons fasciale systeem en haar rol in ons bewegend functioneren. Je leert na deze cursus hoe de verschillende systemen onderling samenhangen en zich onderscheiden in functie. Je leert vaardigheden om de betrokkenheid van fascia te kunnen integreren in je onderzoek naar disfunctioneren in bewegen.

Doelstellingen

  • Kennis van de functionele anatomie van het houding en bewegingsapparaat reproduceren.
  • De cursist herkent de nieuwe inzichten met betrekking tot de anatomie van connective tissue (fascia)
  • De cursist kan de locatie, verloop en verhoudingen van connective tissue (fascia) aanduiden.
  • De cursist begrijpt de rol en functie van connective tissue (fascia) in relatie tot het bewegend functioneren van het houding en bewegingsapparaat
  • De cursisterkent de mogelijkheden die er zijn, connective tissue (fascia) te betrekken bij de  optimalisatie van het bewegend functioneren van het houding en bewegingsapparaat.

Tijdsduur                                           
2 lesdagen                                          

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Certificaat
Bij 100 % aanwezigheid

Totaal aantal studie uren (punten)
18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 595,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De cursus hoeft nog niet direct betaald te worden. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben laten we je dit weten en sturen we de factuur.

We zijn erg trots op deze nieuwe cursus bij Fysiolinks en nieuwsgierig naar de feedback die hier binnenkort te lezen zal zijn!

StartdatumMaandVariantPlaats

Aangedreven door Eduframe