Inleiding cursus schouderklachten

De Level III schoudercursus van prof. dr. Ann Cools is een praktische nascholing voor fysiotherapeuten waarin verschillende casuïstieken van de schouder worden behandeld. Denk hierbij aan complexe schouderproblematiek binnen het domein van de rotator cuff pathologie, instabiliteit en je leert bicepspathologie degelijk te evalueren en een gericht geïntegreerd behandelplan op te stellen. Omdat de cursusinhoud is gebaseerd op de cursussen van niveau 1 en 2 (Basis Schouder en Advanced Schouder) kan je deze cursus volgen als je in ieder geval Level 1 van Ann hebt gevolgd.

Voor elke casus worden het onderzoek, de schoudertesten, de symptoom modificatie procedure, het klinisch redeneren en de behandelstrategieën besproken. De praktische vaardigheden zoals onderzoeksvaardigheden, schouderoefeningen en manuele technieken worden geoefend.

Het doel van de cursus is het geven van inzichten en vaardigheden van de twee voorgaande cursussen en je op de hoogte brengen van de meest actuele literatuur, indien toepasbaar. Je krijgt de kans om de meest recente, evidence based, onderzoeks- en behandeltechnieken te leren en direct te oefenen in de praktijk. 

 

Inhoud cursus schouderklachten

De cursus is er op gericht vooral interactief bezig te zijn met vooral praktisch toepasbaar onderwerpen met beperkte theoretische presentaties .

De 8 casuïstieken welke zullen worden besproken zijn:

  • Rotator cuff tendinopathie: Load is more important than the modality of load”
  • Rotator cuff scheur conservatieve behandeling: “Focus on function rather than structure”
  • Biceps gerelateerde pathologie: Don’t irritate the biceps beyond its capacity: Progressive loading exercises”
  • Anterieure instabiliteit bij de bovenhandse sporter: Listen to the relocation test: Work on more dorsal positioning of the humeral head”
  • Multidirectionele instabiliteit: “Let the patient feel safe during exercises: Correct muscle recruitment and use progressive closed chain exercises”
  • Scapulaire dysfunctie - Type I bij de bovenhandse sporter: Elevate with external rotation component”
  • Scapular winging – Type II: “Work in a horizontal plane at 90° elevation”
  • Scapulaire dysfunctie a.g.v. neurogene aandoening n. thoracicus longus Type III: “Exercise in higher elevation angles”

Doelstelling

Voor elk van bovenstaande casuïstiek worden de direct toepasbare adviezen voor de praktijk besproken. Het algemeen toepasbare advies voor de gehele cursus zal zijn:

  •  “Slechte oefeningen bestaan niet, het is de uitdaging om de juiste oefening voor de juiste patient op het juiste moment te vinden".

 

Planning cursus schouderklachten

Aantal contacturen                                          
14 - twee aaneengesloten lesdagen en vier uur voorbereiding.

Afronding
Certificaat en 18 punten voor register Algemeen, Manueel en Sport voor KRF en SKF

Aantal deelnemers
Maximaal 27

Toetsing                                                            
Er wordt geen toets afgenomen

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid

Kosten cursus schouderklachten

De kosten voor deze cursus zijn 649,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Ervaringen cursus schouderklachten

"Top ga zo door !!!
Ann Cools (de goeroe van de schouder) is een leuk mens die haar cursus goed kan overbrengen en een kijkje in haar eigen "keuken" geeft zodat je weer met herziende moed inzicht en plezier zelf aan de gang gaat".

"Ik vind de cursussen van Ann Cools een van de beste cursussen die ik heb gedaan, ze is zeer benaderbaar, zeer helder en het is zeer goed toepasbaar in de praktijk. Een genot!" 

"Een zeer complete en op de praktijkgerichte cursus, met veel aandacht voor de recente ontwikkelingen." 

"Ik ben erg te spreken over zowel fysiolinks als Ann Cools. Haar didactische vaardigheden en de toepasbaarheid voor de praktijk zijn van grote waarde."

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

 

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.