Inleiding 

De level III schoudercursus van Prof. Dr. Ann Cools is een praktische workshop waarin verschillende casuïstieken van de schouder worden behandeld.

Voor elke casus worden het onderzoek, de schoudertesten, de symptoom modificatie procedure, het klinisch redeneren en de behandelstrategieën besproken. De praktische vaardigheden zoals onderzoeksvaardigheden, schouderoefeningen en manuele technieken worden geoefend.

Het doel van de cursus is het opfrissen van de kennis, inzichten en vaardigheden van de twee voorgaande cursussen en de cursisten op de hoogte brengen van de meest actuele literatuur, indien toepasbaar.

Omdat de cursusinhoud is gebaseerd op de cursussen van niveau 1 en 2 (Basis en Advanced) kan deze alleen gevolgd worden indien de eerdere twee cursussen van Ann zijn bezocht.

 

 

Inhoud

De cursus is er op gericht vooral interactief bezig te zijn met vooral praktisch toepasbaar onderwerpen met beperkte theoretische presentaties .

De 8 casuistieken welke zullen worden besproken zijn:

  • Rotator cuff tendinopathie: Load is more important than the modality of load”
  • Rotator cuff scheur conservatieve behandeling: “Focus on function rather than structure”
  • Biceps gerelateerde pathologie: Don’t irritate the biceps beyond its capacity: Progressive loading exercises”
  • Anterieure instabiliteit bij de bovenhandse sporter: Listen to the relocation test: Work on more dorsal positioning of the humeral head”
  • Multidirectionele instabiliteit: “Let the patient feel safe during exercises: Correct muscle recruitment and use progressive closed chain exercises”
  • Scapulaire dysfunctie - Type I bij de bovenhandse sporter: Elevate with external rotation component”
  • Scapular winging – Type II: “Work in a horizontal plane at 90° elevation”
  • Scapulaire dysfunctie a.g.v. neurogene aandoening n. thoracicus longus Type III: “Exercise in higher elevation angles”

Doelstelling

Voor elk van bovenstaande casuïstiek worden de direct toepasbare adviezen voor de praktijk besproken. Het algemeen toepasbare advies voor de gehele cursus zal zijn:

  •  “Slechte oefeningen bestaan niet, het is de uitdaging om de juiste oefening voor de juiste patient op het juiste moment te vinden".

Aantal contacturen                                          
14 (2 dagen)      

Totaal aantal uren studie uren (punten)
18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)                                                  

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Toetsing                                                            
Er wordt geen toets afgenomen

Certificaat
Bij 100 % aanwezigheid

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 599,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Wat jouw collega's vertellen over deze cursus:

"Top ga zo door !!!
Ann Cools (de goeroe van de schouder) is een leuk mens die haar cursus goed kan overbrengen en een kijkje in haar eigen "keuken" geeft zodat je weer met herziende moed inzicht en plezier zelf aan de gang gaat".

"Ik vind de cursusssen van Ann Cools een van de beste cursussen die ik heb gedaan, ze is zeer benaderbaar, zeer helder en het is zeer goed toepasbaar in de praktijk. Een genot!" 

"Een zeer complete en op de praktijk gerichte cursus, met veel aandacht voor de recente ontwikkelingen." 

"Ik ben erg te spreken over zowel fysiolinks als ann cools. Haar didactische vaardigheden en de toepasbaarheid voor de praktijk zijn van grote waarde."

 

 

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.