Veelgestelde vragen

Mag ik een cursus volgen als ik nog niet afgestudeerd ben als fysiotherapeut?

In principe mag je aan alle cursussen van Fysiolinks deelnemen als je nog niet bent afgestudeerd als fysiotherapeut, behalve aan de cursus BFRT en Dry Needling vanwege de speciale behandelingen. Omdat je nog niet bent afgestudeerd en geen BIG-registratie hebt, ontvang je voor de cursus echter geen accreditatiepunten. Wel ontvang je een certificaat van deelname. Daarnaast kan het zijn dat de cursus wat meer studiebelasting voor je geeft, omdat je bepaalde spieren of gebieden nog niet gehad hebben tijdens je opleiding. Ons advies is dan ook om pas een cursus bij Fysiolinks te volgen als je in het laatste jaar van je studie zit.

Is Fysiolinks aangesloten bij een keurmerk?

Ja, Fysiolinks is aangesloten bij het CRKBO. Zie ook https://www.crkbo.nl/Register/Instellingen

Vragen over het cursus aanbod van Fysiolinks?

Heb je vragen over onze geaccrediteerde cursussen, opmerkingen of hulp nodig om een geschikte nascholing cursus te kiezen? Wij staan voor je klaar en helpen je graag op weg. Met Fysiolinks sta je sterk en blijf je in beweging! Stuur ons gerust een bericht of bel ons op 085-3034361 E. info@fysiolinks.nl

Hoe groot zijn de groepen tijdens de nascholing?

Bij Fysiolinks staat met elkaar leren in kleine groepen voorop. Daarom zijn onze cursussen fysiotherapie met 25 tot maximaal 30 cursisten. Een groep van 25 fysiotherapeuten bezit gemiddeld al zo’n 500 jaar werkervaring. Wij vinden dat bij Fysiolinks waardevol. We versterken elkaar door onze kennis te delen en daarmee te verrijken.

Wat doet Fysiolinks?

Fysiolinks organiseert KNGF geaccrediteerde voor- na- en bijscholing cursussen voor fysiotherapeuten. Hierbij hebben wij als missie om collega’s samen te brengen en ze van en met elkaar te laten leren. Alle cursussen zijn geaccrediteerde nascholing fysiotherapie cursussen organiseert voor fysiotherapeuten. De organisatie bestaat meer dan 15 jaar en heeft inmiddels al meer dan 3000 collega's kunnen helpen bij het updaten van hun kennis in de fysiotherapie en het verkrijgen van accreditatie punten.

Krijg je voor de nascholing cursussen fysiotherapie accreditatiepunten?

Fysiolinks verzorgt voor al zijn nascholing cursussen fysiotherapie accreditatiepunten voor de verschillende kwaliteitsregisters van het KRF en het Keurmerk fysiotherapie.

Is de cursus praktisch?

Ja, alle cursussen zijn zeker ook praktisch! Alle Fysiolinks docenten werken ook dagelijks samen met collega fysiotherapeuten. Dus hebben we veel kennis van de dagelijkse praktijk. De uitdaging die we daarbij aangaan is de stof uit de cursus op een duidelijke manier te vertalen naar het dagelijks werk van de fysiotherapeut. Daarom concentreren we ons in de fysiotherapie cursussen naast wat nieuw is in de fysiotherapie ook op de meest geschikte onderwijsvormen. In de nascholing cursussen fysiotherapie van Fysiolinks wordt gewerkt met uitdagende werkvormen. De onderwerpen in de fysiotherapie cursussen zijn state-of-the-art en komen altijd uit de praktijk. De inhoud van de geaccrediteerde cursussen fysiotherapie heeft een stevig kennisfundament en is zoveel mogelijk evidence based, waardoor je ook op het theoretisch vlak bijleert. De behandelde onderwerpen worden tijdens de cursus steeds onderbouwd door recent en relevant onderzoek. Het uitgangspunt is altijd dat datgene wat geleerd is tijdens de fysiotherapie cursussen direct toe te passen is.

Wie zijn de docenten bij Fysiolinks?

Onze fysiotherapie cursussen worden ontwikkeld en gegeven door (inter-)nationale praktiserende wetenschappers binnen de discipline fysiotherapie (fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, psychologen en artsen). Je kunt hier meer over iedere docent lezen. Het niveau van de docenten bij Fysiolinks garandeert een brede benadering van de klachten van het bewegingsapparaat. Onze docenten hebben allemaal ruime ervaring op de universiteit of hogescholen in de wetenschap Msc. of hoger en het (internationaal) overbrengen van kennis. De docenten in de cursussen fysiotherapie van Fysiolinks zijn allen afkomstig uit het onderwijs in fysiotherapie (universitair en/of HBO). Daarnaast zijn zij vanuit talent, interesse en liefde voor het vak allen geschikt voor het post HBO en post Master nascholingsonderwijs. Door deze samenstelling van verschillende onderwijs achtergronden vullen zij elkaar aan en hebben zij een brede kijk op de manier waarop mensen bewegen. Ook blijven zij in contact met de realiteit en het praktische deel van fysiotherapie door hun werk met patiënten en in het onderwijs.

Hoeveel accreditatiepunten ontvang ik voor de cursus?

Je kunt tot wel 36 accreditatiepunten ontvangen voor 1 cursus. Fysiolinks ontwikkelde namelijk een uniek leerproces: blended learning, waarin kennis en praktijk samen worden gebracht en de informatie plus de oefeningen worden herhaald. Met E-learning herhaalmodules en een (optionele) terugkomdag haal jij meer uit je cursus. Om alles uit je cursus te halen ziet het leerproces er als volgt uit:

  1. Een sterke start. In onze digitale leeromgeving ontdek je welke lesstof en nieuwe kennis uit de wetenschap aan bod zullen komen tijdens de cursus. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de cursusdagen, om het beste uit je nascholing te halen.
  2. De tweedaagse cursus. Tijdens de tweedaagse cursus krijg je les van energieke, hoogopgeleide en ervaren docenten – die zelf dagelijks in de praktijk actief zijn. Relevante informatie, denken en doen samengebracht. In een inspirerende omgeving, samen met een kleine groep fysio collega’s. Waarde: + 18 accreditatie punten voor het KRF.
  3. Nascholing altijd bij de hand. Met onze gratis e-Learning herhaal modules kun je de Clinical Pearls na de cursus nogmaals doornemen – in je eigen tempo, wanneer en waar je wilt. Deze herhaling zorgt ervoor dat de nieuwe kennis je écht bijblijft en je deze optimaal toe kunt passen in de praktijk. Waarde: + 4 extra accreditatie punten voor het KRF.
  4. Optimaliseer je kennis en skills. Tijdens een (optionele) terugkomdag bespreek je verschillende ervaringen en relevante ingebrachte casuïstiek met je collega’s. De lesstof wordt herhaald en de vaardigheden uit de cursus worden opnieuw geoefend. Waarde:+ 14 accreditatie punten voor het KRF.

Zijn alle cursussen van Fysiolinks geaccrediteerde cursussen fysiotherapie?

Ja, bij de fysiotherapie cursussen van Fysiolinks haal je accreditatiepunten fysiotherapie voor het KRF in verschillende registers. Fysiolinks verzorgt voor alle cursussen accreditatiepunten bij de verschillende kwaliteitsregisters van het CKR en het Keurmerk. Bovendien kun je bij Fysiolinks gemiddeld meer accreditatiepunten halen met een cursus. Fysiolinks ontwikkelde namelijk een uniek leerproces: blended learning, waarin kennis en praktijk samen worden gebracht en informatie en oefening worden herhaald. Met E-learning herhaalmodules en een (optionele) terugkomdag haal jij meer uit je cursus.  Wanneer je alle onderdelen volgt, kun je tot wel 36 accreditatiepunten ontvangen voor 1 cursus!