Fysiolinks nieuws & ontwikkelingen

We gaan uit van een life long learning mindset. Als fysiotherapeut ben je namelijk nooit uitgeleerd en altijd in beweging.

Hier vind je een verzameling van informatieve en educatieve artikelen die geschreven zijn door onze deskundige fysiotherapeuten en docenten. Waarbij wij jou voorzien van waardevolle informatie over verschillende aandoeningen, behandelingen en preventieve maatregelen. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de fysiotherapie door regelmatig onze blog te bezoeken!

De sleutel tot efficiënt hardlopen: Ontdek de kracht van loopanalyses

Leer welke aspecten bij een loopanalyse van de geblesseerde atleet worden geobserveerd en beoordeeld. Zo pak je dit aan »

Blood Flow Restriction Trainingsprogramma bij knierevalidatie

Ontdek hoe je een BFR-Trainingsprogramma maakt voor een effectieve revalidatie na knieblessures, inclusief voorbeeldvideo's. Zo pak je dit aan »

Blood Flow Restriction Training tijdens knierevalidatie

Ontdek hoe BFRT de sleutel kan zijn tot effectieve revalidatie na knieblessures. Zo pak je dit aan »

5 Voordelen van een cursus Dry Needling voor een fysiotherapeut

Er zijn verschillende voordelen voor een fysiotherapeut om een cursus Dry Needling te volgen. Wij geven 5 mogelijke voordelen »

Wat kan NLP in de fysiotherapiepraktijk betekenen voor je patiënt

NLP biedt diverse technieken die kunnen helpen bij het verbeteren van de communicatie tussen de fysiotherapeut en je patiënt. Leer er meer over »

Dit zijn de bepalende factoren voor dynamische stabiliteit bij hardlopen

Maximale overdracht van dynamische stabiliteitstraining voor hardlopen »

Dit zijn de voordelen van een cursus NLP voor jou als fysiotherapeut

Als fysiotherapeut kun je NLP inzetten bij het bereiken van je persoonlijke doelen, het verbeteren van de onderlinge communicatie en het versterken van je vaardigheden. Leer er meer over »

Explain Pain – Verwachtingen over therapie

MSc Bart van Buchem vertelt hoe je als fysiotherapeut invloed kunt uitoefenen op het proces van de verwachtingen van het herstel bij chronische pijn »

Optimaliseer het herstel: Een gids voor de cruciale eerste maanden na een kruisbandblessure

Leg de basis voor het bereiken van een goede mobiliteit, tonus, afname van zwelling en toename van functionaliteit. Zo pak je dit aan »

Behandeling van schouderpijn volgens de biopsychosociale benadering door Jeremy Lewis

Prof. dr. Jeremy Lewis is naast fysiotherapeut ook onderzoeker en staat bekend om zijn bijdragen aan het begrijpen en behandelen van schouderaandoeningen met een biopsychosociale benadering. Leer er meer over »

Diagnostiek en behandeling van slaapproblemen die je kunt gebruiken in de fysiotherapiepraktijk

Fysiotherapeuten kunnen een belangrijke rol spelen bij het identificeren en behandelen van slaapproblemen bij patiënten. Leer er meer over »

In 12 weken de best mogelijke resultaten bereiken bij mensen met chronische pijn

We gaan dieper in op de kennis, ervaring en therapieën die voor patiënten met chronische pijn essentieel zijn gebleken in het herstel. Leer hoe »