Fysiolinks nieuws & gratis webinars

We gaan uit van een life long learning mindset. Als fysiotherapeut ben je namelijk nooit uitgeleerd en altijd in beweging.

Hier vind je een verzameling van informatieve en educatieve artikelen die geschreven zijn door onze deskundige fysiotherapeuten en docenten. Waarbij wij jou voorzien van waardevolle informatie over verschillende aandoeningen, behandelingen en preventieve maatregelen. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de fysiotherapie door regelmatig onze blog te bezoeken!

Casus complexe heupklachten: de zogeheten ‘black box’

Het heup- en liesgebied wordt vaak beschouwd als een "black box" vanwege de complexe anatomie en overlappende pijnpatronen. Leer meer van deze casus »

Explain Pain webinar – Verwachtingen over therapie

MSc Bart van Buchem vertelt in deze gratis webinar hoe je als fysiotherapeut invloed kunt uitoefenen op het proces van de verwachtingen van het herstel bij chronische pijn »

De sleutel tot efficiënt hardlopen: Ontdek de kracht van loopanalyses

Leer welke aspecten bij een loopanalyse van de geblesseerde atleet worden geobserveerd en beoordeeld. Zo pak je dit aan »

Webinar – Behandeling tenniselleboog door PhD Val Jones

In deze gratis webinar vertelt Val Jones je alles over de tenniselleboog en hoe je deze kunt behandelen. Leer er meer over in deze gratis webinar »

Dit zijn de bepalende factoren voor dynamische stabiliteit bij hardlopen

Wat hebben een soepele lichaamstorsie, voldoende heupmobiliteit, het vermogen om het bekken te beheersen, de voetproprioceptie en enkelcontrole met elkaar gemeen? »

Webinar – Return tot play criteria bij hamstringletsel en VKB-reconstructies met prof. dr. Erik Witvrouw

Prof. dr. Erik Witvrouw bespreekt in deze gratis webinar hoe je de terugkeer naar sport kunt beïnvloeden »

Type 1 (Winging) Scapula dysfunctioneren: oefeningen

Heeft jouw patiënt een type 1 scapula dyskinesie (winging)? Ga dan aan de slag met deze serie oefeningen!

Webinar – Rotator cuff rupturen met prof. dr. Ann Cools

Prof. dr. Ann Cools bespreekt de primaire behandeldoelen bij rotator cuff rupturen en met welke oefeningen je deze doelen bereikt »

Webinar – Schouderinstabiliteit met prof. dr. Anju Jaggi

Ontdek schouderrevalidatie met prof. dr. Anju Jaggi. Leer over schouderinstabiliteit en effectieve behandelingen in deze inzichtelijke webinar van 25min »

Blood Flow Restriction Trainingsprogramma bij knierevalidatie

Ontdek hoe je een BFR-Trainingsprogramma maakt voor een effectieve revalidatie na knieblessures, inclusief voorbeeldvideo's. Zo pak je dit aan »

5 Voordelen van een cursus Dry Needling voor een fysiotherapeut

Er zijn verschillende voordelen voor een fysiotherapeut om een cursus Dry Needling te volgen. Wij geven 5 mogelijke voordelen »

Blood Flow Restriction Training tijdens knierevalidatie

Ontdek hoe BFRT de sleutel kan zijn tot effectieve revalidatie na knieblessures. Zo pak je dit aan »