terug

MSc Mathias Thoelen

Over docent MSc Mathias Thoelen

Mathias Thoelen werkt als Belgische sportfysiotherapeut in Nederland bij Sportmedisch Centrum Anna TopSupport in Eindhoven. Daarnaast is hij lid van The BFR Pros (USA), een wereldwijde autoriteit in het vertalen van de BFR literatuur naar de praktijk. Mathias is naast het geven van zijn eigen opleidingen ook actief als internationale spreker, “clinical instructor”, voor The BFR Pros. Hij houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek over de toepassing van Blood Flow Restriction Training (BFRT) bij post operatieve patiënten en wordt hij actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek via The BFR Pros. The BFR Pros gaan evidence-based te werk en zijn onafhankelijk van welke producent.

Expertise en interessegebied

Bij Anna TopSupport werkt Mathias dagelijks samen met sportartsen en orthopedisch chirurgen betreffende de conservatieve en post operatieve revalidatie van sporters van alle niveaus, van recreatieve sporters tot elite atleten. Hij is verantwoordelijk voor veldrevalidatie en screent één keer per week sporters met een acuut trauma.

Van zijn hobby zijn beroep

Mathias behaalde zijn Master’s of Science in revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt.
Sinds zijn jeugd heeft hij al een interesse in sport en wilde hij van zijn hobby’s zijn beroep maken. Hij houdt ervan om buiten zijn comfortzone te gaan en zichzelf iedere dag opnieuw uit te dagen.

Internationaal netwerk en ambities

Mathias heeft een internationaal netwerk opgebouwd en zijn ambitie is om therapeuten, artsen, physical coaches, onderzoekers en studenten in Europa te laten kennismaken met BFRT. Tegelijkertijd wil hij ervoor zorgen dat BFRT veilig en objectief wordt toegepast, door middel van het geven van evidence-based workhops en het deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Fysiolinks cursussen door MSc Mathias Thoelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.