Over Ons

Wat we doen bij Fysiolinks

Wij organiseren KNGF geaccrediteerde cursussen fysiotherapie. Fysiolinks heeft als missie om fysiotherapeuten met liefde voor het vak bij elkaar te brengen en van elkaar te laten leren door middel van cursussen fysiotherapie. De nascholing fysiotherapie cursussen worden ontwikkeld en gegeven door specialisten in het betreffende onderwerp van de cursus. Dit garandeert een brede benadering van de klachten van het bewegingsapparaat. Daarbij hebben de docenten bij Fysiolinks allemaal ruime les ervaring op universiteit en/of hogescholen.

Werkwijze Fysiolinks

Bij de cursus fysiotherapie wordt er bij Fysiolinks in kleine groepen gewerkt in uitdagende werkvormen die passen bij de praktisch ingestelde fysiotherapeut. De onderwerpen in de cursussen zijn state-of-the-art. De inhoud van de cursus fysiotherapie heeft een stevig kennisfundament en is zoveel mogelijk evidence based. De gepresenteerde onderwerpen worden tijdens de cursus onderbouwd door recent onderzoek. Het uitgangspunt tijdens onze geaccrediteerde cursussen fysiotherapie dat alles wat wordt geleerd tijdens de nascholing, direct toepasbaar is voor de praktiserende fysiotherapeut in zijn dagelijkse praktijk.

Bij Fysiolinks werken we tijdens de geaccrediteerde cursussen fysiotherapie met docenten met verschillende achtergronden. De docenten komen uit het binnen- en buitenland, hebben allen ruime ervaring in het onderwijs fysiotherapie (Universitair/HBO) en zijn vanuit talent, interesse en liefde voor het vak fysiotherapie allen geschikt voor het post HBO en post Master onderwijs. Met elkaar hebben onze docenten daardoor een brede kijk op het menselijk bewegen en hebben naast hun werk in het onderwijs ook ruime ervaring vanuit hun werk met patiënten. Doordat iedereen die voor FysioLinks les geeft ook dagelijks samenwerkt met collega fysiotherapeuten hebben ze veel kennis van en begrip voor de dagelijkse praktijk. De uitdaging die we daarbij aangaan is de stof uit de cursus direct te transformeren naar het dagelijks professioneel handelen van de fysiotherapeut. Daarom concentreren we ons in de nascholing fysiotherapie naast wat nieuw is ook op de meest geschikte onderwijsvorm voor een optimale transfer.

Bekijk onze cursuskalender

Ook op zoek naar nascholing voor fysiotherapie? Fysiolinks verzorgt voor alle cursussen fysiotherapie accreditatiepunten voor de verschillende kwaliteitsregisters van het CKR. Bekijk in onze cursuskalender welke cursussen waar en wanneer worden aangeboden. Heeft u vragen over onze geaccrediteerde cursussen fysiotherapie? Neem dan contact op via het contactformulier.