terug

prof. dr. Barbara Cagnie

Over Barbara

Prof. dr. Barbara Cagnie studeerde af als kinesitherapeut (1999) en manueel therapeut (2001) aan de Universiteit Gent. In 2005 behaalde ze haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Sinds 2013 is ze voltijd docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent.

 

Studie en specialisme

Haar onderwijs en onderzoek, evenals haar klinische expertise, zijn specifiek gericht op onderzoek en behandeling van nekpijn.

 

Publicaties

Ze is auteur van meer dan 100 internationale publicaties, geeft cursussen op nationaal en internationaal niveau en schreef drie boeken over klinisch onderzoek, oefentherapie en manuele therapie bij nekaandoeningen.
 

Wat andere cursisten zeggen over de cursussen van Barbara

"Topcursus en ik heb mijn collega's ook al ge-enthousiasmeerd. Ga zo door!"

“De cursus leidster was echt top. Leuke, spontane vrouw die duidelijk weet waar ze over praat.”

"Het was een hele goede cursus met een docent met veel kennis. Overzichtelijk en in een fijn tempo. Veel praktische momenten tussendoor en afwisseling. En meteen te gebruiken in de praktijk."

"Zeer overzichtelijk en duidelijke uitleg over problematiek hoog cervicaal. Goede balans theorie en praktijk. Het fijne is dat de verworven kennis (theorie en praktijk) de volgende dag gelijk toegepast kunnen worden in de praktijk."


Cursussen van Barbara bij Fysiolinks:


Evidence based handelen bij nekklachten met Prof. Dr. Barbara Cagnie
Onderzoek en behandeling van hoogcervicale klachten met Prof. Dr. Barbara Cagnie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.