terug

Jochem Koren

Over docent Jochem Koren – NLP docent bij Fysiolinks

Jochem Koren geeft bij Fysiolinks de cursus NLP voor fysiotherapeuten. Hij heeft een trainingsbureau voor NLP trainingen en coaching. Hij geeft verschillende communicatietrainingen voor praktijken in de gezondheidszorg. Ook in het bedrijfsleven geeft hij trainingen om meer rendement en impact te genereren. Daarnaast werkt hij in het Preventie centrum in Almere als fysiotherapeut, voornamelijk psychosomatische Coaching en orthopedische zorg.

Opleiding

Naast de opleiding fysiotherapie heeft hij orthopedische geneeskunde Cyriax en Stenvers gedaan. Omdat zijn interesse verschoof van het orthopedische deel naar psychologische deel is hij de NLP practitioner opleiding gaan doen, gevolgd door de master practitioner. Tijdens deze opleidingen werd hem het belang duidelijk van communicatie en de processen die bewust en onbewust plaatsvinden. Deze processen zijn te beinvloeden met NLP technieken. Deze technieken zijn zo krachtig en helpend dat hij vindt dat iedereen de mogelijkheid moeten hebben hiermee in aanraking te komen en voor zichzelf te kunnen ervaren en besluiten hoe ze dit in het dagelijks leven kunnen gebruiken.

Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt

Jochem is vooral cliënten gaan behandelen die niet of moeizaam herstellen van hun klachten. Hij kwam erachter dat vaak niet het somatische deel het herstel tegenhoudt, maar de gedachten en overtuigingen die iemand heeft. En dat je als fysiotherapeut vooral geleerd hebt om op gedrags- en vaardighedenniveau te trainen, terwijl misschien wel de grootste winst te halen is op overtuigingen niveau.  Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt om mensen te helpen. Soms zorgt een simpele waarneming en het benoemen daarvan voor een a-ha moment wat voor de verandering kan zorgen.

Zijn missie tijdens de cursus

Informatie en inzicht kunnen ontzettend helpend zijn. En we hebben er ook naar te handelen. Daarom is de training gericht op inzicht krijgen, leren, spelenderwijs oefenen en toepassen. Het geleerde moet makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht, anders is de kans klein dat we het daadwerkelijk gaan toepassen. Hij wil jou inspireren door je de eenvoud te laten ervaren van NLP. En doordat het eenvoudig is, is het ook toepasbaar. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen bij kennis blijft maar dat we er ook naar handelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.