terug

prof. dr. Ann Cools

Over docent Ann Cools – schouderexpert bij Fysiolinks

Ann Cools is docent aan – en voormalig hoofd van - de afdeling kinesitherapie & revalidatiewetenschappen Universiteit Gent. Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie. Ann Cools, PT, PhD is een fysiotherapeut, deeltijds verbonden aan de Universiteit Gent in België, deeltijds aan de dept. of Occupational and Physical Therapy en the Institute of Sports Medicine, Bispebjerg Hospital, University of Copenhagen, Denmark.

 

Onderzoek & publicaties van Ann Cools

Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Zij behaalde haar doctoraal proefschrift in 2003, met als onderwerp de scapulaire spierrekrutering bij bovenhandse sporters met schouderklachten. Sindsdien heeft ze vele internationale manuscripten gepubliceerd en diverse hoofdstukken in boeken geschreven.

 

Internationaal erkend en veelgevraagd spreker

Ann Cools is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Ze verzorgt internationaal schoudercursussen bij diverse organisaties. Ze was van 2008 tot 2016 hoofd van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ook was zij stichtend lid en voorzitter van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en in 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.

 

Ann Cools als jouw docent

Als jouw docent weet Ann Cools als geen ander de wetenschap naar de praktijk te vertalen. Haar brede en diepgaande kennis op het gebied van schouderrevalidatie zet zij om in relevante kennis en praktische vaardigheden die je direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.


Cursussen:
Basis cursus schouderklachten met Prof. Dr. Ann Cools(Level I)
Advanced cursus schouderklachten met Prof. Dr. Ann Cools(Level II)
Level III schoudercursus met Prof. Dr. Ann Cools
Return to Sport; the shoulder in sports medicine met Prof. Dr. Ann Cools en Dr. Frederik Johansson

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.