Fysiolinks organiseert samen met Dry Needling Gent dry needling cursussen vanuit een evidence-based perspectief. De cursus is flexibel opgebouwd en bestaat uit verschillende modules die los van elkaar kunnen gevolgd worden of als één opleidingstraject. De basis module bestaat uit drie aaneengesloten dagen, waar voor de praktijk steeds 3 docenten (1 op 9 studenten) aanwezig zijn, om je zorgvuldig te begeleiden.

Wilt u zich verder verdiepen dan worden ook twee 2-daagse advanced modules voor het onderste kwadrant (DN2 LQ) en bovenste kwadrant (DN2 UQ)  aangeboden. 

Deze driedaagse module start met een evidence-based theoretische inleiding over myofasciale pijn, de pathofysiologie van myofasciale triggerpoints en de werkingsmechanismes van dry needling. Na de eerste koffiepauze wordt onmiddellijk van start gegaan met een ‘needle handling lab’ waarbij op een didactische wijze de verschillende priktechnieken worden aangeleerd met specifieke aandacht voor het veilig prikken.

Voor de basismodule werden een 28-tal spieren zorgvuldig geselecteerd die enerzijds vrij eenvoudig te prikken zijn, maar anderzijds ook klinisch heel relevant zijn. Zowel spieren uit het onderste als bovenste lidmaat als de wervelkolom komen aan bod. Bij elke spier wordt systematisch de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek gedemonstreerd en ingeoefend. Na het beëindigen van deze module is de cursist in staat om met de aangeleerde technieken onmiddellijk aan de slag te gaan in de praktijk.

Aantal contacturen                                          
21 (3 aaneengesloten dagen)

Totaal aantal uren studie uren (punten)
21 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Aantal deelnemers
Maximaal 27

Toetsing                                                            
Er wordt geen toets afgenomen    

Certificaat
Bij 100 % aanwezigheid

De kosten voor deze cursus zijn 895,- euro (geen btw) incl. kofkie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus en de Dry Needling App ter ondersteuning van diagnostiek en behandeling. Er zijn drie docenten aanwezig om de praktijk te ondersteunen.

Nog geen feedback gekregen.

StartdatumMaandVariantPlaats

Aangedreven door Eduframe