Inleiding Dry Needling cursus

Fysiolinks organiseert samen met Dry Needling The Hive, Dry Needling cursussen vanuit een evidence-based perspectief. De cursus is flexibel opgebouwd en bestaat uit verschillende modules (basis, advanced lower en advanced upper quadrant) die los van elkaar kunnen gevolgd worden of als één opleidingstraject. De basismodule Dry Needling bestaat uit drie aaneengesloten dagen, waar voor het prikken in de praktijk steeds minimaal 3 docenten (1 op 9 studenten) aanwezig zijn, om je zorgvuldig te begeleiden. Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Internationale topdocenten Dry Needling
Deze Dry Needling cursus wordt gegeven door Dry Needling The Hive onder begeleiding van prof. dr. Barbara Cagnie. Zij studeerde af als kinesitherapeut en manueeltherapeut en behaalde in 2005 haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Ze is docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent, auteur van 100+ internationale publicaties en schreef drie boeken over klinisch onderzoek, oefentherapie en manuele therapie bij nekaandoeningen. Meer weten over Barbara »

Inhoud Dry Needling cursus

Deze driedaagse module start met een evidence-based theoretische inleiding over myofasciale pijn, de pathofysiologie van myofasciale triggerpoints en de werkingsmechanismes van Dry Needling. Na de eerste koffiepauze wordt, na het oefenen van de priktechniek op een dummy, van start gegaan met een ‘needle handling lab’ waarbij op een didactische wijze de verschillende priktechnieken worden aangeleerd met specifieke aandacht voor het veilig prikken.

Voor de basismodule worden een 27-tal spieren zorgvuldig geselecteerd die enerzijds vrij eenvoudig te prikken zijn, maar anderzijds ook klinisch heel relevant zijn. Zowel spieren uit het onderste als bovenste lidmaat als de wervelkolom komen aan bod. Bij elke spier wordt systematisch de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek gedemonstreerd en ingeoefend. Na het beëindigen van deze module ben je in staat om met de aangeleerde technieken onmiddellijk aan de slag te gaan in de praktijk.

Overzicht spieren

Dag 1

m.deltoidus

m.infraspinatus

m.supraspinatus

m.triceps brachii

m.biceps brachii

 

Dag 2

m.brachioradialis

m.extensor carpi radialis longus

m.extensor carpi radialis brevis

m. levator scapulae

m.trapezius pars descendens

m.trapezius pars transversa

m.trapezius pars ascendens

m.teres major

m.latissimus dorsi

m.gluteus maximus

m.gluteus medius

m.gluteus minimus

Dag 3

m.rectus femoris

m.vastus medialis

m.vastus intermedius

m.vastus lateralis

m.biceps femoris

m.semimembranosus

m.semintendinosus

m.gastrocnemius

m.soleus

mm.peronei

 

 

 

Planning Dry Needling cursus

Aantal contacturen:                                           
18 - 3 aaneengesloten lesdagen

Afronding: 
Certificaat en 22 punten voor register Algemeen voor KRF en SKF

Aantal deelnemers:
Maximaal 36

Toetsing:
De derde dag eindigt met toetsing, herhaling en evaluatie.

Certificaat:
Bij 100% aanwezigheid

Kosten Dry Needling cursus

De kosten voor deze cursus zijn 1099,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De Dry Needling App ' Dry Needling Guide' ter ondersteuning van diagnostiek en behandeling kun je zelf los kopen bij Dry Needling Gent via de App store van je mobiele telefoon.

Een basispakket naalden kan gekocht worden tijdens de cursus en kost rond de 35,- euro. In een basispakket zitten: 2 doosjes naalden van 4 cm, 1 doosje naalden van 2,5 cm, 6 cm en 7,5 cm. Dus 5 doosjes in totaal á 100 naalden per doosje. Ook zit er 1 doosje ontsmettingsdoekjes bij. 

Er zijn drie tot vier docenten (minimaal 1 docent op 9 cursisten) aanwezig om het prikken in de praktijk te ondersteunen.

E-learning Dry Needling cursus

Je krijgt een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De Dry Needling App ' Dry Needling Guide' ter ondersteuning van diagnostiek en behandeling kun je los kopen bij Dry Needling Gent via de App store van je mobiele telefoon.

Ervaringen Dry Needling cursus

"Goede dry needling cursus met veel praktijk. Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk, kundige docenten en fijne begeleiding!" Ank Siebring - Gaf score 8 aan deze cursus.

"Zeer leerzaam en fijn opgezet. De cursus was zeer duidelijk. De leraren waren allemaal heel prettig om naar te luisteren en mee samen te werken. Het was fijn om eerst de anatomie etc. nog eens goed door te nemen voor we begonnen met het prikken zelf." Jochem - Gaf score 10 aan deze cursus.

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.