Fysiolinks organiseert samen met Dry Needling Gent, Dry Needling cursussen vanuit een evidence-based perspectief. De cursus is flexibel opgebouwd en bestaat uit verschillende modules die los van elkaar kunnen gevolgd worden of als één opleidingstraject. De basismodule bestaat uit drie aaneengesloten dagen, waar voor de praktijk steeds 3 docenten (1 op 9 studenten) aanwezig zijn, om je zorgvuldig te begeleiden.

Deze driedaagse module start met een evidence-based theoretische inleiding over myofasciale pijn, de pathofysiologie van myofasciale triggerpoints en de werkingsmechanismes van Dry Needling. Na de eerste koffiepauze wordt, na het oefenen van de priktechniek op een dummy, van start gegaan met een ‘needle handling lab’ waarbij op een didactische wijze de verschillende priktechnieken worden aangeleerd met specifieke aandacht voor het veilig prikken.

Voor de basismodule werden een 25-tal spieren zorgvuldig geselecteerd die enerzijds vrij eenvoudig te prikken zijn, maar anderzijds ook klinisch heel relevant zijn. Zowel spieren uit het onderste als bovenste lidmaat als de wervelkolom komen aan bod. Bij elke spier wordt systematisch de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek gedemonstreerd en ingeoefend. Na het beëindigen van deze module is de cursist in staat om met de aangeleerde technieken onmiddellijk aan de slag te gaan in de praktijk.

Overzicht spieren

Dag 1

m.deltoidus

m.infraspinatus

m.supraspinatus

m.triceps brachii

m.biceps brachii

 

Dag 2

m.brachioradialis

m.extensor carpi radialis longus

m.extensor carpi radialis brevis

m. levator scapulae

m.trapezius pars descendens

m.trapezius pars transversa

m.trapezius pars ascendens

m.teres major

m.latissimus dorsi

m.gluteus maximus

m.gluteus medius

m.gluteus minimus

Dag 3

m.rectus femoris

m.vastus medialis

m.vastus intermedius

m.vastus lateralis

m.biceps femoris

m.semimembranosus

m.semintendinosus

m.gastrocnemius

m.soleus

mm.peronei

 

 

 

Aantal contacturen:                                           
18 - 3 aaneengesloten lesdagen

Afronding: 
Certificaat en 22 punten voor register Algemeen voor KRF en SKF

Aantal deelnemers:
Maximaal 27

Toetsing:
De derde dag eindigt met toetsing, herhaling en evaluatie.

Certificaat:
Bij 100% aanwezigheid

De kosten voor deze cursus zijn 995,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De Dry Needling App ' Dry Needling Guide' ter ondersteuning van diagnostiek en behandeling kun je los kopen bij Dry Needling Gent via de App store van je mobiele telefoon.

Er zijn maar liefst drie docenten aanwezig om de praktijk te ondersteunen.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De Dry Needling App ' Dry Needling Guide' ter ondersteuning van diagnostiek en behandeling kun je los kopen bij Dry Needling Gent via de App store van je mobiele telefoon.

"Goede dry needling cursus met veel praktijk. Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk, kundige docenten en fijne begeleiding!" Ank Siebring - Gaf score 8 aan deze cursus.

"Zeer leerzaam en fijn opgezet. De cursus was zeer duidelijk. De leraren waren allemaal heel prettig om naar te luisteren en mee samen te werken. Het was fijn om eerst de anatomie etc. nog eens goed door te nemen voor we begonnen met het prikken zelf." Jochem - Gaf score 10 aan deze cursus.

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.