Inhoud Dry Needling cursus advanced

De gevorderde tweedaagse cursus Dry Needling van het onderste kwadrant bouwt verder op de kennis en vaardigheden aangeleerd in de basismodule Dry Needling.

Deze training start met een korte herhaling van de spieren van het onderste kwadrant aangereikt in de basismodule. Daarna wordt op een systematische manier van elke nieuwe spier de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek gedemonstreerd en ingeoefend.

Per drie tafels is een ervaren docent aanwezig, die continue feedback kan geven. 

Internationale topdocenten Dry Needling
Deze Dry Needling advanced cursus wordt gegeven door Dry Needling The Hive onder begeleiding van prof. dr. Barbara Cagnie. Zij studeerde af als kinesitherapeut en manueeltherapeut en behaalde in 2005 haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Ze is docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent, auteur van 100+ internationale publicaties en schreef drie boeken over klinisch onderzoek, oefentherapie en manuele therapie bij nekaandoeningen. Meer weten over Barbara »

 

Inhoud Dry Needling cursus advanced

Overzicht spieren

Van elke nieuwe spiergroep wordt de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek beoefend. Onderstaande spieren worden voor deze Dry Needling Advanced cursus behandeld. 

Dag 1

m.tibialis anterior, m.extensor digitorum longus, m.peroneus tertius, m.extensor hallucis longus, m.obliquus externus/internus abdominis, m.transversus abdominis, m.rectus abdominis, m.pectineus, m.adductor longus/brevis, m.gracilis, m.adductor magnus. 

Dag 2

m.tensor fascia lata, m.sartorius, m.iliopsoas, m.quadratus lumborum, m.popliteus, m.plantaris, m.piriformis, m.flexor digitorum longus, m.flexor hallucis longus, m.tibialis posterior.

Planning Dry Needling cursus advanced

Aantal contacturen 
12 (2 opeenvolgende dagen) 

Afronding
Certificaat en 16 punten voor register Algemeen voor KRF en SKF

Aantal deelnemers 
Maximaal 27 

Toetsing  
De tweede dag eindigt met toetsing, herhaling en evaluatie. 

Certificaat  
Bij 100% aanwezigheid 

Voertaal docent 
Nederlands 

Kosten Dry Needling cursus advanced

De kosten voor deze cursus zijn 715,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts én toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus met uigebreide online naslag mogelijkheden. Er zijn tijdens de praktijk twee of drie ervaren docenten aanwezig.

Er is nog geen e-learning beschikbaar

Ervaring Dry Needling cursus

"Ik heb de advanced Dry Needling cursus gevolgd voor het onderste kwadrant. De docenten zijn zeer kundig en vriendelijk. De informatie is direct toe te passen in de praktijk." - Jochem

"Erg leuke en deskundige docenten, met duidelijke uitleg waarbij veiligheid voorop staat." - Martijn

"Van inhoud tot randzaken zeer interessant." - Ritus

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.