Inleiding cursus Explain Pain

Kennis is kracht. In een nieuwe serie Explain Pain cursussen door dr. David Butler en het internationale NOI-team worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten over pijn toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor iedereen.

De wetenschap heeft ons de laatste tien jaar meer geleerd over pijn dan de laatste duizend jaar. Er zijn steeds meer antwoorden op vragen zoals: “Waarom heb ik pijn zoals ik dat nu heb?” en “Wat kan ik eraan doen?”. De kennis is toepasbaar voor jong en oud, rugpijn of bij hemiplegie. Bij pijn in het algemeen tot de complexiteit van fantoompijn en complex regionaal pijnsyndroom.

Docent: MSc Bart van Buchem. Lees hier meer over Bart en zijn cursussen bij Fysiolinks.

Deze cursus wordt door Bart gegeven in het Nederlands. 

Wil je alvast kennismaken met Bart? In deze video geeft hij drie belangrijke lessen die patiënten moeten weten over pijn. 

 

 

Inhoud cursus Explain Pain

Word deel van de revolutie in pijneducatie en sluit je aan bij de Explain Pain Cursus van 2023! Door middel van een hybride opzet, waarbij je zes uur aan opgenomen materiaal kunt bekijken op je eigen tempo, word je voorbereid op de tweedaagse cursus. Hier zetten we de theorie van de pijnwetenschap en de theoretische kaders om in praktijk waardoor je alles wat je hebt geleerd direct kunt toepassen.

  • Met toepassing van "The Protectometer" leer je hoe patiënten en therapeuten begrip krijgen van de vele factoren die bijdragen aan de pijnervaring en hoe je een effectief en op maat gemaakt behandelplan kunt opstellen.
  • We gaan ook dieper in op het gebruik van metaforen en hoe ze nuttig kunnen zijn in de praktijk.
  • Educatie met behulp van beweging - voor veel patienten is het doen, het uitvoeren van, essentieel
  • Bespreek je eigen casuistiek tijdens de cursus, je krijgt nieuwe handvaten voor de behandeling

Deze cursus is gericht op praktiserende (para)medici en vergt een post-HBO niveau van denken en werken. Maak deel uit van de nieuwe stap in de "Explain Pain revolutie" en meld je aan voor deze uitdagende en interactieve cursus.

Planning cursus Explain Pain

Tijdsduur                                           
2 aaneengesloten lesdagen   

Afronding
Certificaat en 19 punten voor register Algemeen, Orofaciaal en Psychosomatiek voor KRF en SKF

Aantal deelnemers
Maximaal 27

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid

Taal
Nederlands

Kosten cursus Explain Pain

De kosten voor deze cursus zijn 599,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De cursus hoeft nog niet direct betaald te worden. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben laten we je dit weten en sturen we de factuur.

E-learning cursus Explain Pain

Voorafgaand aan deze cursus ontvang je een e-learning om je goed voor te kunnen bereiden op de cursus. 

Ervaringen cursus Explain Pain

"Leerzame interactieve cursus met voorbeelden uit de praktijk. De leerstof is uitgelegd door Bart die boeiend, duidelijk en met passie voor de materie kan lesgeven. Fijn en leuk om als groep met elkaar over de leerstof te brainstormen. Ik heb hier zelf veel uit kunnen halen en zal het zeker in de praktijk gaan toepassen."

“De Explain Pain cursus is een basis welke elke fysiotherapeut moet hebben gevolgd om zich in de wereld van veranderde gezondheidszorg, waarbij er een verschuiving is van zorg en ziekte naar gedrag en gezondheid, te manifesteren voor een gezonde maatschappij waarbij men denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen.”

"Een erg interessante en ogen-openende cursus over pijn en alle factoren die dat beïnvloeden!"

"Goede aansluiting op de dagelijkse praktijk. Veel geleerd wat ik dagelijks ga gebruiken." 

"Een geschikte cursus voor de fysiotherapeut/ergotherapeut die geinteresseerd is in hoe om te gaan met chronische pijnpatienten"

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.