Inleiding cursus Explain Pain

Heb je patiënten met chronische pijn die niet reageren op standaard behandelingen? Zoek je naar nieuwe en effectieve manieren om hen te helpen? Dan is onze Explain Pain cursus over effectieve behandeling van pijnpatiënten de juiste keuze voor jou!

Naast een brede kijk op beïnvloedbare factoren op pijn zoals slaap, beweging, ontspanning, coping, gedachten, emoties en leefstijl worden nieuwe strategieën geïntroduceerd. De zogenaamde Sensory-Motor-Retraining geeft je concrete stappen voor de behandeling. De meest complete benadering waarbij je invloed op neuro-immunologische processen hebt met behulp van innovatieve ‘brain training’. Deze behandelmethodes hebben bewezen effectief te zijn bij het verminderen van chronische pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten.

Topdocent
MSc Bart van Buchem is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met chronische pijn en functionele stoornissen. Hij studeerde af als ‘Master in Physiotherapy’ in de psychosomatische fysiotherapie en geeft nu advies op dit gebied. Lees hier meer over Bart en zijn cursussen bij Fysiolinks.

Wil je alvast kennismaken met Bart? In deze video geeft hij drie belangrijke lessen die patiënten moeten weten over (chronische) pijn. 

Inhoud cursus Explain Pain

De cursus Explain Pain cursus biedt de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen op het gebied van pijnbehandeling. Door middel van interactieve en praktijkgerichte sessies leer je over innovatieve technieken en behandelingsopties die bewezen effectief zijn bij het verminderen van chronische pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. De cursus bestaat uit een vijftal stappen die je zult doorlopen om direct te starten met een bewezen effectieve behandelstrategie.

  • Update in je kennis over pijn
  • Educatie op maat
  • Beïnvloeden van neuro-immuun processen
  • Geef nieuwe beweeg- en emotieregulatie strategieën
  • Faciliteer zelfmanagement

Deze cursus is gericht op praktiserende (para)medici en vergt een post-HBO niveau van denken en werken. Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus en ontdek hoe je effectieve behandelingen kunt bieden voor patiënten met chronische pijn!

Planning cursus Explain Pain

Tijdsduur                                           
2 aaneengesloten lesdagen   

Afronding
Certificaat en 19 punten voor register Algemeen, Orofaciaal en Psychosomatiek voor KRF en SKF

Aantal deelnemers
Maximaal 27

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid

Taal
Nederlands

Kosten cursus Explain Pain

De kosten voor deze cursus zijn 619,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

De cursus hoeft nog niet direct betaald te worden. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben laten we je dit weten en sturen we de factuur.

E-learning cursus Explain Pain

Voorafgaand aan deze cursus ontvang je een e-learning om je goed voor te kunnen bereiden op de cursus. 

Ervaringen cursus Explain Pain

"Leerzame interactieve cursus met voorbeelden uit de praktijk. De leerstof is uitgelegd door Bart die boeiend, duidelijk en met passie voor de materie kan lesgeven. Fijn en leuk om als groep met elkaar over de leerstof te brainstormen. Ik heb hier zelf veel uit kunnen halen en zal het zeker in de praktijk gaan toepassen."

“De Explain Pain cursus is een basis welke elke fysiotherapeut moet hebben gevolgd om zich in de wereld van veranderde gezondheidszorg, waarbij er een verschuiving is van zorg en ziekte naar gedrag en gezondheid, te manifesteren voor een gezonde maatschappij waarbij men denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen.”

"Een erg interessante en ogen-openende cursus over pijn en alle factoren die dat beïnvloeden!"

"Goede aansluiting op de dagelijkse praktijk. Veel geleerd wat ik dagelijks ga gebruiken." 

"Een geschikte cursus voor de fysiotherapeut/ergotherapeut die geinteresseerd is in hoe om te gaan met chronische pijnpatienten"

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.