Deze cursus is geschikt voor manueel therapeuten die verdieping willen binnen hun manueel therapeutische interventies voor de cervicale en de cervicothoracale overgang. Binnen de manuele therapie zijn er diverse stromingen en opleidingen. Bij deze cursus maken we gebruik van technieken uit verschillende stromingen binnen de manuele therapie. Het zal gaan over de indicatiestellingen voor de verschillende technieken en de voor- en nadelen van de technieken zullen aan bod komen.

De cursus is vooral praktisch georiënteerd. Dit betekent dat er veel tijd is voor individuele aandacht en dat het grootste deel van de tijd zal worden besteed aan het aanbieden van nieuwe technieken en “finetunen” van bekende technieken. Na het volgen van deze cursus zul je als cursist meer variatie hebben in je manueel therapeutische vaardigheden en ook beter in staat zijn om jouw technieken aan te passen aan je patiënt!

Docenten;

                           

Rogier Bokelman Ft. MSc en 

Joey Kruisbeek F. Msc.

 

 

De kracht van deze cursus in de focus op praktiche vaardigheidstraining. De docenten voeren de technieken uit bij alle cursisten, waardoor de cursist deze kan ervaren en vervolgens duidelijke feedback kan geven op zijn medecursisten tijdens het onderlinge oefenen van de techniek. Een techniek leer je door deze zelf te ondergaan, te beoefenen en feedback te ontvangen van je docent en medecursisten.

Doelstellingen;

  • Je kan het theoretische construct en de werk- denkwijze van de verschillende stromingen binnen de manuele therapie herkennen. 
  • Je kan de juiste procedure kiezen en volgen bij  onderzoekstechnieken van de cervicale/CTO W.K. waarbij je gebruik maakt van de onderzoekstechnieken uit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.
  • Je kan de juiste afwegingen maken bij het kiezen voor een manueel therapeutische interventie bij een patiënt met nekklachten.
  • Je kan mobilisaties en manipulaties op cervicale/CTO W.K. overgangen fine-tunen en toepassen vanuit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.

 

Tijdsduur                                              
2 aaneengesloten lesdagen    

Totaal aantal studie uren (punten)
18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)     

Aantal deelnemers                              
Maximaal 27

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid                                     

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 599,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Er is voorafgaand aan deze cursus een e-learning om je voor te bereiden op deze cursus.

"Goede update en zeer goed bijscholing, met capabele leraren. Ruimte voor elke inbreng of vraag. Fantastisch." - Karla

"Fijne cursus met ervaren docenten. Goed afgewisseld met voldoende praktijk!" - Saskia

"Hele duidelijke cursus met goede diepgang! Erg duidelijke uitleg, werd op een goed niveau gestart (manueelth.) en fijne verdieping van de stof! Goede uitleg van praktische skills! Fijne en leerzame cursus, goede aanvulling op ons vak! - Jolanda

"Uitstekende cursus met in 2 dagen de manuele therapie in een notendop met aandacht voor praktijk. Een plezierige cursus met betrokken docenten." - Jeroen

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

 

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.