Benoy Mathew, MSc, MCSP, PGCert MSK VS
Master Fysiotherapeut (onderste ledematen)/ Gecertificeerd MSK-sonograaf
Specialist/docent Shockwave (radiaal en focus),
Redacteur: Hip and Knee Pain Disorders Tekstboek (Singing Dragon Ltd)

Benoy is een zeer gespecialiseerde fysiotherapeut en Advance Practice Fysiotherapeut, werkzaam in Londen, zowel in de NHS als in privépraktijken. Hij werkt al meer dan 25 jaar als fysiotherapeut, waarvan de laatste 15 jaar gespecialiseerd in heup- en liesaandoeningen. Hij is fulltime clinicus en zijn typische caseload bestaat uit complexe gevallen van second opinion, waarbij traditionele revalidatie niet slaagt. Hij is gepassioneerd door de toepassing van onderzoek in de klinische praktijk en geeft regelmatig les op verschillende cursussen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland.

In de afgelopen 11 jaar hebben meer dan 3000 deelnemers zijn cursus gevolgd. Hij is ook Master Trainer in Shockwave therapie en is in het Verenigd Koninkrijk hoofd educatie voor shockwave cursussen. Hij is ook een opgeleide MSK-sonograaf en injectietherapeut en gebruikt diagnostisch ultrasound in zijn klinische praktijk. Hij is hoofdredacteur van de internationale bestseller ‘Hip and Knee Pain Disorders’ die in juni 2022 werd gepubliceerd. Hij werkt ook samen met fysiodocenten aan meerdere onlinecursussen.

Maarten Van Ranst studeerde in 2012 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Nadien volgde hij de postgraduaatsopleiding manuele therapie (2013). Hij werkt als zelfstandig manueel therapeut – kinesitherapeut in Sint-Niklaas en is tevens docent in de postgraduaatsopleiding manuele therapie aan de UGent. Maarten heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in temporomandibulaire disfuncties. Zowel zijn klinische expertise als onderwijstaken zijn specifiek gefocust op onderzoek en behandeling van patiënten met kaakklachten.

Nicolas Delrue is kinesitherapeut, opgeleid aan de Revaki van de UGent (1999) en werkt als manueel therapeut (2002) en myofasciaal therapeut (2003) in zijn eigen groepspraktijk in Wevelgem. Maar hij is ook betrokken als docent Dry Needling aan The Hive Academy en ondersteunt masterproeven aan de Revaki UGent. Zijn interessevelden liggen in het domein van de rug- en nekrevalidatie, sportrevalidatie en musculoskeletale kinesitherapie. Tenslotte maakt hij ook deel uit van de medische staff van profvolleyclub Menen.

Dr. Sonja Rutten werkt als psychiater en onderzoeker bij Amsterdam UMC. Op de polikliniek ziet zij voornamelijk mensen met neuropsychiatrische aandoeningen en met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), waaronder mensen met een functioneel-neurologische stoornis (FNS).

Zij deed promotieonderzoek naar angst, depressie en slaapproblemen bij mensen met de ziekte van Parkinson, maar richt zich in haar huidige onderzoek op ALK en FNS. Hiernaast is zij lid van de werkgroep ‘hardnekkige ALK’ en voorzitter van de herziening van de zorgstandaard FNS van Akwa GGZ.

Over docent MSc Mathias Thoelen

Mathias Thoelen werkt als Belgische sportfysiotherapeut in Nederland bij Sportmedisch Centrum Anna TopSupport in Eindhoven. Daarnaast is hij lid van The BFR Pros (USA), een wereldwijde autoriteit in het vertalen van de BFR literatuur naar de praktijk. Mathias is naast het geven van zijn eigen opleidingen ook actief als internationale spreker, “clinical instructor”, voor The BFR Pros. Hij houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek over de toepassing van Blood Flow Restriction Training (BFRT) bij post operatieve patiënten en wordt hij actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek via The BFR Pros. The BFR Pros gaan evidence-based te werk en zijn onafhankelijk van welke producent.

Expertise en interessegebied

Bij Anna TopSupport werkt Mathias dagelijks samen met sportartsen en orthopedisch chirurgen betreffende de conservatieve en post operatieve revalidatie van sporters van alle niveaus, van recreatieve sporters tot elite atleten. Hij is verantwoordelijk voor veldrevalidatie en screent één keer per week sporters met een acuut trauma.

Van zijn hobby zijn beroep

Mathias behaalde zijn Master’s of Science in revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt.
Sinds zijn jeugd heeft hij al een interesse in sport en wilde hij van zijn hobby’s zijn beroep maken. Hij houdt ervan om buiten zijn comfortzone te gaan en zichzelf iedere dag opnieuw uit te dagen.

Internationaal netwerk en ambities

Mathias heeft een internationaal netwerk opgebouwd en zijn ambitie is om therapeuten, artsen, physical coaches, onderzoekers en studenten in Europa te laten kennismaken met BFRT. Tegelijkertijd wil hij ervoor zorgen dat BFRT veilig en objectief wordt toegepast, door middel van het geven van evidence-based workhops en het deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Over Kurt Schütte, schouderspecialist bij Fysiolinks

Kurt is gepromoveerd op nieuwe biomechanische meetgegevens in de echte wereld met behulp van draagbare technologie. Hij is sportfysiotherapeut.

Health and sports technology

“I’m passionately committed to building decision-support tools in the health and sports technology sectors using a multidisciplinary cocktail of research, innovation, data science, and entrepreneurship.”

Over MSc Philip Cortvriendt, hardloopspecialist bij Fysiolinks

Philip is al meer dan 20 jaar actief binnen de competitieve loopwereld als Belgische 1500m loper. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de topsportwereld heeft hij zijn studies sportkinesitherapie afgerond in 2018. Zijn specialisatie ligt binnen de revalidatie van hardloopblessures en zoekt hij naar de optimale transfer van krachttraining naar de loopprestatie.

Runners’lab Athletics Team en Runeasi

Momenteel begeleidt hij internationale toplopers van Olympisch niveau met krachtbegeleiding en heeft hij in 2020 samen met Thomas De Bock het Altius project opgericht die kwaliteitsvolle loopbegeleiding voorziet aan recreatieve lopers binnen de werking van het Runners’lab Athletics Team. Daarnaast is hij Customer Success Manager bij Runeasi, waarbij hij het opleidingstraject voorziet van de professionele gebruikers.

Over Jochem Koren, NLP-docent bij Fysiolinks

Fysiotherapeut Jochem Koren geeft bij Fysiolinks de cursus NLP voor fysiotherapeuten. Hij heeft een trainingsbureau voor NLP-trainingen en coaching. Hij geeft verschillende communicatietrainingen voor praktijken in de gezondheidszorg. Ook in het bedrijfsleven geeft hij trainingen om meer rendement en impact te genereren.

Opleiding

Naast de opleiding fysiotherapie heeft hij orthopedische geneeskunde Cyriax en Stenvers gedaan. Omdat zijn interesse verschoof van het orthopedische deel naar psychologische deel is hij de NLP practitioner opleiding gaan doen, gevolgd door de master practitioner. Tijdens deze opleidingen werd hem het belang duidelijk van communicatie en de processen die bewust en onbewust plaatsvinden. Deze processen zijn te beïnvloeden met NLP-technieken. Deze technieken zijn zo krachtig en helpend dat hij vindt dat iedereen de mogelijkheid moeten hebben hiermee in aanraking te komen en voor zichzelf te kunnen ervaren en besluiten hoe ze dit in het dagelijks leven kunnen gebruiken.

Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt

Jochem is vooral cliënten gaan behandelen die niet of moeizaam herstellen van hun klachten. Hij kwam erachter dat vaak niet het somatische deel het herstel tegenhoudt, maar de gedachten en overtuigingen die iemand heeft. En dat je als fysiotherapeut vooral geleerd hebt om op gedrags- en vaardighedenniveau te trainen, terwijl misschien wel de grootste winst te halen is op overtuigingen niveau. Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt om mensen te helpen. Soms zorgt een simpele waarneming en het benoemen daarvan voor een a-ha moment wat voor de verandering kan zorgen.

Zijn missie tijdens de cursus

Informatie en inzicht kunnen ontzettend helpend zijn. En we hebben er ook naar te handelen. Daarom is de training gericht op inzicht krijgen, leren, spelenderwijs oefenen en toepassen. Het geleerde moet makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht, anders is de kans klein dat we het daadwerkelijk gaan toepassen. Hij wil jou inspireren door je de eenvoud te laten ervaren van NLP. En doordat het eenvoudig is, is het ook toepasbaar. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen bij kennis blijft maar dat we er ook naar handelen.

Over dr. Jeannette Gelauff

Tijdens haar studie geneeskunde was ze altijd al erg geïnteresseerd in het grensvlak tussen de neurologie en psychiatrie. Door verschillende stages bij zowel de neurologie als psychiatrie is haar interesse gewekt voor Functionele Bewegingsstoornissen.

Studie en specialisme

Haar PhD-project is een samenwerkingsverband tussen het UMCG en de afdeling neurologie van de Universiteit Edinburgh. Haar onderzoek richt zich op de pathofysiologie en behandeling van Functionele Bewegingsstoornissen. In oktober 2020 is Jeannette cum laude gepromoveerd op het onderwerp: Functional motor disorders: mechanism, prognosis and treatment, aan de universiteit van Groningen.

Werkervaring

Ze werkt nu als arts in opleiding tot neuroloog aan het Amsterdam UMC, locatie VUMC.

 

 

Over docent Ann Cools – schouderexpert bij Fysiolinks

Prof. dr. Ann Cools is docent aan – en voormalig hoofd van – de afdeling kinesitherapie & revalidatiewetenschappen Universiteit Gent. Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie. Zij is als fysiotherapeut, deeltijds verbonden aan de Universiteit Gent in België en deeltijds aan de dept. of Occupational and Physical Therapy en the Institute of Sports Medicine, Bispebjerg Hospital, University of Copenhagen, Denmark.

Onderzoek & publicaties

Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Zij behaalde haar doctoraal proefschrift in 2003, met als onderwerp de scapulaire spierrekrutering bij bovenhandse sporters met schouderklachten. Sindsdien heeft ze vele internationale manuscripten gepubliceerd en diverse hoofdstukken in boeken geschreven.

Internationaal erkend en veelgevraagd spreker

Ann Cools is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Ze verzorgt internationaal schoudercursussen bij diverse organisaties. Ze was van 2008 tot 2016 hoofd van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ook was zij stichtend lid en voorzitter van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en in 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.

Ann Cools als jouw docent

Als jouw docent weet zij als geen ander de wetenschap naar de praktijk te vertalen. Haar brede en diepgaande kennis op het gebied van schouderrevalidatie zet zij om in relevante kennis en praktische vaardigheden die je direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.