MSc Mathias Thoelen

Over docent MSc Mathias Thoelen

Mathias Thoelen werkt als Belgische sportfysiotherapeut in Nederland bij Sportmedisch Centrum Anna TopSupport in Eindhoven. Daarnaast is hij lid van The BFR Pros (USA), een wereldwijde autoriteit in het vertalen van de BFR literatuur naar de praktijk. Mathias is naast het geven van zijn eigen opleidingen ook actief als internationale spreker, “clinical instructor”, voor The BFR Pros. Hij houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek over de toepassing van Blood Flow Restriction Training (BFRT) bij post operatieve patiënten en wordt hij actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek via The BFR Pros. The BFR Pros gaan evidence-based te werk en zijn onafhankelijk van welke producent.

Expertise en interessegebied

Bij Anna TopSupport werkt Mathias dagelijks samen met sportartsen en orthopedisch chirurgen betreffende de conservatieve en post operatieve revalidatie van sporters van alle niveaus, van recreatieve sporters tot elite atleten. Hij is verantwoordelijk voor veldrevalidatie en screent één keer per week sporters met een acuut trauma.

Van zijn hobby zijn beroep

Mathias behaalde zijn Master’s of Science in revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt.
Sinds zijn jeugd heeft hij al een interesse in sport en wilde hij van zijn hobby’s zijn beroep maken. Hij houdt ervan om buiten zijn comfortzone te gaan en zichzelf iedere dag opnieuw uit te dagen.

Internationaal netwerk en ambities

Mathias heeft een internationaal netwerk opgebouwd en zijn ambitie is om therapeuten, artsen, physical coaches, onderzoekers en studenten in Europa te laten kennismaken met BFRT. Tegelijkertijd wil hij ervoor zorgen dat BFRT veilig en objectief wordt toegepast, door middel van het geven van evidence-based workhops en het deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Kurt Schütte

Over Kurt Schütte, schouder specialist bij Fysiolinks

PhD on novel biomechanical metrics in the real-world using wearable tech. Sports physio.

Health and sports technology

“I’m passionately committed to building decision-support tools in the health and sports technology sectors using a multidisciplinary cocktail of research, innovation, data science, and entrepreneurship.”

Philip Cortvriendt

Over Philip Cortvriendt, hardloop specialist bij Fysiolinks

Philip started his professional journey back in 2018 when he graduated in movement and rehabilitation sciences at KU Leuven. “We live in an era of emerging technology in which the world of sports can’t escape. Nowadays, I have to privilege to work for Runeasi as a customer success manager, a company that offers solutions in gait to healthcare professionals through wearable technology. I take the opportunity to spread my developing knowledge about running, gained through personal and professional experience, to others. I combine my work for Runeasi with strength and conditioning training in the elite runners of the Runners’lab Athletics Team, including Isaac Kimeli, Robin Hendrix, and Simon Debognies. At last, I provide physiological coaching of the Altius project, a professional platform for recreational runners.

Running drives Philip Cortvriendt’s career!

He is a Physiotherapist with national level track and field within the professional framework of Runners’ lab athletics team.

Frederick Lanszweert

Over docent Frederick Lanszweert

Frederick Lanszweert is werkzaam in een particuliere praktijk voor fysiotherapie in Zeeuws-Vlaanderen. Hij werkt ook deeltijds aan de Universiteit Gent als praktijkassistent in de bachelor- en masterjaren, waar hij mede verantwoordelijk is voor het schouderonderwijs. Hij is lid van het Ghent University Upper Limb Research Team, onderzoeksgroep van de Revaki o.l.v. Prof Dr. Ann Cools. Ook is hij co-auteur van het boek ‘Shoulder Rehabilitation – a practical guide for the clinician’ van auteur Ann Cools. Als docent nascholing verzorgt hij bij enkele nascholingsinstituten in België en Nederland lessen binnen de basisopleiding musculoskeletale echografie en doceert hij diverse clinical topics over fysiotherapie bij schouderaandoeningen. Daarnaast is hij actief lid van het SchouderNetwerk Zeeland, waar hij als vakinhoudelijk bestuurslid verantwoordelijk is voor artikelrondes en voor organisatie en opvolging van opleidingen en bijscholingen.

Expertise en interessegebied

Frederick Lanszweert is in 2006 afgestudeerd als master in de Revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Aansluitend behaalde hij het diploma Manuele Therapie aan de Universiteit Gent.

Door de jaren heen heeft hij zich verder bekwaamd binnen de echografie en ondersteunt hij zijn fysiotherapeutische diagnostiek als musculoskeletaal echografist. Zijn bijzondere interesse in de behandeling van patiënten met schouderklachten leidde ertoe dat hij de subspecialisatie van schouderfysiotherapeut voert in Zeeland.

Echografie draagt bij aan de effectiviteit van het fysiotherapeutisch handelen

Musculoskeletale echografie is aan een opmars bezig en is een veelbelovende discipline binnen de fysiotherapiepraktijk. Echografie wordt meer en meer ingezet om, binnen de eerstelijnsgezondheidszorg, een beter inzicht te krijgen in de aard en de ernst van de klachten waarmee de patiënt zich aanmeldt.
Echografie ondersteunt het diagnostisch en therapeutisch handelen en op basis van de gemaakte beelden is de fysiotherapeut beter in staat een inschatting te maken wat betreft het beleid, prognose en duur van het herstel.

Zijn missie tijdens de cursus

Door de combinatie van echografisch onderzoek met klinisch onderzoek en de kennis van de functionele bewegingsleer en pathologie is deze onderzoeksmethode een domein dat bij voorkeur uitgevoerd wordt door de fysiotherapeut.
Deze tweedaagse opleiding is gericht op (fysio)therapeuten die hun eerste stappen zetten binnen de echografie. De nadruk ligt op aanleren van hands-on vaardigheid in het uitvoeren van musculoskeletale echografie, het interpreteren van de echografische beelden en de vertaling ervan naar de fysiotherapeutische praktijk.

Jochem Koren

Over docent Jochem Koren – NLP docent bij Fysiolinks

Jochem Koren geeft bij Fysiolinks de cursus NLP voor fysiotherapeuten. Hij heeft een trainingsbureau voor NLP trainingen en coaching. Hij geeft verschillende communicatietrainingen voor praktijken in de gezondheidszorg. Ook in het bedrijfsleven geeft hij trainingen om meer rendement en impact te genereren. Daarnaast werkt hij in het Preventie centrum in Almere als fysiotherapeut, voornamelijk psychosomatische Coaching en orthopedische zorg.

Opleiding

Naast de opleiding fysiotherapie heeft hij orthopedische geneeskunde Cyriax en Stenvers gedaan. Omdat zijn interesse verschoof van het orthopedische deel naar psychologische deel is hij de NLP practitioner opleiding gaan doen, gevolgd door de master practitioner. Tijdens deze opleidingen werd hem het belang duidelijk van communicatie en de processen die bewust en onbewust plaatsvinden. Deze processen zijn te beinvloeden met NLP technieken. Deze technieken zijn zo krachtig en helpend dat hij vindt dat iedereen de mogelijkheid moeten hebben hiermee in aanraking te komen en voor zichzelf te kunnen ervaren en besluiten hoe ze dit in het dagelijks leven kunnen gebruiken.

Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt

Jochem is vooral cliënten gaan behandelen die niet of moeizaam herstellen van hun klachten. Hij kwam erachter dat vaak niet het somatische deel het herstel tegenhoudt, maar de gedachten en overtuigingen die iemand heeft. En dat je als fysiotherapeut vooral geleerd hebt om op gedrags- en vaardighedenniveau te trainen, terwijl misschien wel de grootste winst te halen is op overtuigingen niveau.  Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt om mensen te helpen. Soms zorgt een simpele waarneming en het benoemen daarvan voor een a-ha moment wat voor de verandering kan zorgen.

Zijn missie tijdens de cursus

Informatie en inzicht kunnen ontzettend helpend zijn. En we hebben er ook naar te handelen. Daarom is de training gericht op inzicht krijgen, leren, spelenderwijs oefenen en toepassen. Het geleerde moet makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht, anders is de kans klein dat we het daadwerkelijk gaan toepassen. Hij wil jou inspireren door je de eenvoud te laten ervaren van NLP. En doordat het eenvoudig is, is het ook toepasbaar. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen bij kennis blijft maar dat we er ook naar handelen.

dr. Jeannette Gelauff

Over dr. Jeannette Gelauff

Tijdens haar studie geneeskunde was ze altijd al erg geïnteresseerd in het grensvlak tussen de neurologie en psychiatrie. Door verschillende stages bij zowel de neurologie als psychiatrie is haar interesse gewekt voor Functionele Bewegingsstoornissen.

Studie en specialisme

Haar PhD-project is een samenwerkingsverband tussen het UMCG en de afdeling neurologie van de Universiteit Edinburgh. Haar onderzoek richt zich op de pathofysiologie en behandeling van Functionele Bewegingsstoornissen.In oktober 2020 is Jeannette cum laude gepromoveerd op het onderwerp: Functional motor disorders: mechanism, prognosis and treatment, aan de universiteit van Groningen.

Werkervaring

Ze werkt nu als arts in opleiding tot neuroloog aan het Amsterdam UMC, locatie VUMC.

 

 

prof. dr. Ann Cools

Over docent Ann Cools – schouderexpert bij Fysiolinks

Ann Cools is docent aan – en voormalig hoofd van – de afdeling kinesitherapie & revalidatiewetenschappen Universiteit Gent. Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie. Zij is als fysiotherapeut, deeltijds verbonden aan de Universiteit Gent in België en deeltijds aan de dept. of Occupational and Physical Therapy en the Institute of Sports Medicine, Bispebjerg Hospital, University of Copenhagen, Denmark.

Onderzoek & publicaties

Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Zij behaalde haar doctoraal proefschrift in 2003, met als onderwerp de scapulaire spierrekrutering bij bovenhandse sporters met schouderklachten. Sindsdien heeft ze vele internationale manuscripten gepubliceerd en diverse hoofdstukken in boeken geschreven.

Internationaal erkend en veelgevraagd spreker

Ann Cools is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Ze verzorgt internationaal schoudercursussen bij diverse organisaties. Ze was van 2008 tot 2016 hoofd van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ook was zij stichtend lid en voorzitter van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en in 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.

Ann Cools als jouw docent

Als jouw docent weet zij als geen ander de wetenschap naar de praktijk te vertalen. Haar brede en diepgaande kennis op het gebied van schouderrevalidatie zet zij om in relevante kennis en praktische vaardigheden die je direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

Jeroen Alessie

Over docent Jeroen Alessi – Bindweefselexpert bij Fysiolinks

Ervaren senior docent met een bewezen geschiedenis in het  werken in het hoger onderwijs, momenteel werkzaam bij Avans University. Sterke onderwijsprofessional met twee diploma’s  één van de Universiteit Twente en één van Avans Hogeschool. Zijn belangrijkste vakgebied is bindweefsel, fysiologie, neurorevalidatie, motorisch leren, fysiologie en biomechanica.

Onderzoek & publicaties van Jeroen Alessi

Hij is Co-auteur van verschillende boeken en wetenschappelijke artikelen en werkt momenteel aan het standaardwerk ‘Dynamica van het menselijk bindweefsel’ als eerste auteur. Recent doet hij onderzoek naar de ontwikkeling van het puberbrein en de invloed daarvan op leer-strategieën.

Veelgevraagd spreker

Jeroen is regelmatig key note speaker op congressen en nascholingen voor de onderwerpen bindweefsel en fysiologie.

Jeroen Alessi als jouw docent

Hij inspireert en is altijd op zoek naar de manier waarop hij zijn kennis op de beste manier kan overdragen. Naast lesgeven ontwerpt en ontwikkelt hij educatieve multimedia-rijke inhoud die wordt gebruikt in het curriculum voor fysiotherapie. voorbeelden zijn: Interactieve e-books, Digitale lezingen & kennisclips, Video-ondersteunende omgevingen en animaties.

prof. dr. Barbara Cagnie

Over Barbara

Prof. Dr. Barbara Cagnie studeerde af als kinesitherapeut (1999) en manueel therapeut (2001) aan de Universiteit Gent. In 2005 behaalde ze haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Sinds 2013 is ze voltijd docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent.

Studie en specialisme

Haar onderwijs en onderzoek, evenals haar klinische expertise, zijn specifiek gericht op onderzoek en behandeling van nekpijn.

Publicaties

Ze is auteur van meer dan 100 internationale publicaties, geeft cursussen op nationaal en internationaal niveau en schreef drie boeken over klinisch onderzoek, oefentherapie en manuele therapie bij nekaandoeningen.

Wat andere cursisten zeggen over de cursussen van Barbara

“Topcursus en ik heb mijn collega’s ook al ge-enthousiasmeerd. Ga zo door!”

“De cursus leidster was echt top. Leuke, spontane vrouw die duidelijk weet waar ze over praat.”

“Het was een hele goede cursus met een docent met veel kennis. Overzichtelijk en in een fijn tempo. Veel praktische momenten tussendoor en afwisseling. En meteen te gebruiken in de praktijk.”

“Zeer overzichtelijk en duidelijke uitleg over problematiek hoog cervicaal. Goede balans theorie en praktijk. Het fijne is dat de verworven kennis (theorie en praktijk) de volgende dag gelijk toegepast kunnen worden in de praktijk.”

MSc Rogier Bokelman

Over Rogier Bokelman

Rogier Bokelman is fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en mede-eigenaar van OREC. Rogier Rogier bezit veel klinische en wetenschappelijke expertise.

Didactisch en creatief

Kenmerkend voor zijn manier van werken als ervaren behandelaar en docent is dat hij van duidelijk houdt, didactisch onderlegt is, verfijnde behandel technieken beheerst en creatief is.

Klinische en Wetenschappelijke expertise

Hij bezit veel klinische en wetenschappelijke expertise. Rogier is betrokken als docent aan de Master of Science van het Instituut Beweging Studies, Utrecht University of Applied Sciences. Hierdoor heeft hij een duidelijk beeld van de toepasbaarheid van nieuwe wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse fysiotherapie praktijk.

Raad voor accreditatie

Daarnaast geeft hij nascholingscursussen voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten en zit hij in het specialisten team bij de Raad voor Accreditatie.