Kurt Schütte

Over Kurt Schütte, schouderspecialist bij Fysiolinks

Kurt is gepromoveerd op nieuwe biomechanische meetgegevens in de echte wereld met behulp van draagbare technologie. Hij is sportfysiotherapeut.

Health and sports technology

“I’m passionately committed to building decision-support tools in the health and sports technology sectors using a multidisciplinary cocktail of research, innovation, data science, and entrepreneurship.”

Philip Cortvriendt

Over MSc Philip Cortvriendt, hardloopspecialist bij Fysiolinks

Philip is al meer dan 20 jaar actief binnen de competitieve loopwereld als Belgische 1500m loper. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de topsportwereld heeft hij zijn studies sportkinesitherapie afgerond in 2018. Zijn specialisatie ligt binnen de revalidatie van hardloopblessures en zoekt hij naar de optimale transfer van krachttraining naar de loopprestatie.

Runners’lab Athletics Team en Runeasi

Momenteel begeleidt hij internationale toplopers van Olympisch niveau met krachtbegeleiding en heeft hij in 2020 samen met Thomas De Bock het Altius project opgericht die kwaliteitsvolle loopbegeleiding voorziet aan recreatieve lopers binnen de werking van het Runners’lab Athletics Team. Daarnaast is hij Customer Success Manager bij Runeasi, waarbij hij het opleidingstraject voorziet van de professionele gebruikers.

Jochem Koren

Over docent Jochem Koren – NLP docent bij Fysiolinks

Jochem Koren geeft bij Fysiolinks de cursus NLP voor fysiotherapeuten. Hij heeft een trainingsbureau voor NLP trainingen en coaching. Hij geeft verschillende communicatietrainingen voor praktijken in de gezondheidszorg. Ook in het bedrijfsleven geeft hij trainingen om meer rendement en impact te genereren. Daarnaast werkt hij in het Preventie centrum in Almere als fysiotherapeut, voornamelijk psychosomatische Coaching en orthopedische zorg.

Opleiding

Naast de opleiding fysiotherapie heeft hij orthopedische geneeskunde Cyriax en Stenvers gedaan. Omdat zijn interesse verschoof van het orthopedische deel naar psychologische deel is hij de NLP practitioner opleiding gaan doen, gevolgd door de master practitioner. Tijdens deze opleidingen werd hem het belang duidelijk van communicatie en de processen die bewust en onbewust plaatsvinden. Deze processen zijn te beinvloeden met NLP technieken. Deze technieken zijn zo krachtig en helpend dat hij vindt dat iedereen de mogelijkheid moeten hebben hiermee in aanraking te komen en voor zichzelf te kunnen ervaren en besluiten hoe ze dit in het dagelijks leven kunnen gebruiken.

Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt

Jochem is vooral cliënten gaan behandelen die niet of moeizaam herstellen van hun klachten. Hij kwam erachter dat vaak niet het somatische deel het herstel tegenhoudt, maar de gedachten en overtuigingen die iemand heeft. En dat je als fysiotherapeut vooral geleerd hebt om op gedrags- en vaardighedenniveau te trainen, terwijl misschien wel de grootste winst te halen is op overtuigingen niveau.  Wanneer je NLP integreert in je dagelijkse praktijk zal je ervaren dat je extra tools hebt om mensen te helpen. Soms zorgt een simpele waarneming en het benoemen daarvan voor een a-ha moment wat voor de verandering kan zorgen.

Zijn missie tijdens de cursus

Informatie en inzicht kunnen ontzettend helpend zijn. En we hebben er ook naar te handelen. Daarom is de training gericht op inzicht krijgen, leren, spelenderwijs oefenen en toepassen. Het geleerde moet makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht, anders is de kans klein dat we het daadwerkelijk gaan toepassen. Hij wil jou inspireren door je de eenvoud te laten ervaren van NLP. En doordat het eenvoudig is, is het ook toepasbaar. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen bij kennis blijft maar dat we er ook naar handelen.

dr. Jeannette Gelauff

Over dr. Jeannette Gelauff

Tijdens haar studie geneeskunde was ze altijd al erg geïnteresseerd in het grensvlak tussen de neurologie en psychiatrie. Door verschillende stages bij zowel de neurologie als psychiatrie is haar interesse gewekt voor Functionele Bewegingsstoornissen.

Studie en specialisme

Haar PhD-project is een samenwerkingsverband tussen het UMCG en de afdeling neurologie van de Universiteit Edinburgh. Haar onderzoek richt zich op de pathofysiologie en behandeling van Functionele Bewegingsstoornissen. In oktober 2020 is Jeannette cum laude gepromoveerd op het onderwerp: Functional motor disorders: mechanism, prognosis and treatment, aan de universiteit van Groningen.

Werkervaring

Ze werkt nu als arts in opleiding tot neuroloog aan het Amsterdam UMC, locatie VUMC.

 

 

prof. dr. Ann Cools

Over docent Ann Cools – schouderexpert bij Fysiolinks

Prof. dr. Ann Cools is docent aan – en voormalig hoofd van – de afdeling kinesitherapie & revalidatiewetenschappen Universiteit Gent. Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie. Zij is als fysiotherapeut, deeltijds verbonden aan de Universiteit Gent in België en deeltijds aan de dept. of Occupational and Physical Therapy en the Institute of Sports Medicine, Bispebjerg Hospital, University of Copenhagen, Denmark.

Onderzoek & publicaties

Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Zij behaalde haar doctoraal proefschrift in 2003, met als onderwerp de scapulaire spierrekrutering bij bovenhandse sporters met schouderklachten. Sindsdien heeft ze vele internationale manuscripten gepubliceerd en diverse hoofdstukken in boeken geschreven.

Internationaal erkend en veelgevraagd spreker

Ann Cools is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Ze verzorgt internationaal schoudercursussen bij diverse organisaties. Ze was van 2008 tot 2016 hoofd van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ook was zij stichtend lid en voorzitter van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en in 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.

Ann Cools als jouw docent

Als jouw docent weet zij als geen ander de wetenschap naar de praktijk te vertalen. Haar brede en diepgaande kennis op het gebied van schouderrevalidatie zet zij om in relevante kennis en praktische vaardigheden die je direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

prof. dr. Barbara Cagnie

Over Barbara

Prof. Dr. Barbara Cagnie studeerde af als kinesitherapeut (1999) en manueel therapeut (2001) aan de Universiteit Gent. In 2005 behaalde ze haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Sinds 2013 is ze voltijd docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent.

Studie en specialisme

Haar onderwijs en onderzoek, evenals haar klinische expertise, zijn specifiek gericht op onderzoek en behandeling van nekpijn.

Publicaties

Ze is auteur van meer dan 100 internationale publicaties, geeft cursussen op nationaal en internationaal niveau en schreef drie boeken over klinisch onderzoek, oefentherapie en manuele therapie bij nekaandoeningen.

Wat andere cursisten zeggen over de cursussen van Barbara

“Topcursus en ik heb mijn collega’s ook al ge-enthousiasmeerd. Ga zo door!”

“De cursus leidster was echt top. Leuke, spontane vrouw die duidelijk weet waar ze over praat.”

“Het was een hele goede cursus met een docent met veel kennis. Overzichtelijk en in een fijn tempo. Veel praktische momenten tussendoor en afwisseling. En meteen te gebruiken in de praktijk.”

“Zeer overzichtelijk en duidelijke uitleg over problematiek hoog cervicaal. Goede balans theorie en praktijk. Het fijne is dat de verworven kennis (theorie en praktijk) de volgende dag gelijk toegepast kunnen worden in de praktijk.”

MSc Rogier Bokelman

Over Rogier Bokelman

Rogier Bokelman is fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en mede-eigenaar van OREC. Rogier Rogier bezit veel klinische en wetenschappelijke expertise.

Didactisch en creatief

Kenmerkend voor zijn manier van werken als ervaren behandelaar en docent is dat hij van duidelijk houdt, didactisch onderlegt is, verfijnde behandel technieken beheerst en creatief is.

Klinische en Wetenschappelijke expertise

Hij bezit veel klinische en wetenschappelijke expertise. Rogier is betrokken als docent aan de Master of Science van het Instituut Beweging Studies, Utrecht University of Applied Sciences. Hierdoor heeft hij een duidelijk beeld van de toepasbaarheid van nieuwe wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse fysiotherapie praktijk.

Raad voor accreditatie

Daarnaast geeft hij nascholingscursussen voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten en zit hij in het specialisten team bij de Raad voor Accreditatie.

Msc Joey Kruisbeek

Over Joey Kruisbeek

Joey Kruisbeek is fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en maitland manueel therapeut.

Expertise

Hij is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en de schouder en de elleboog. Zijn expertise ligt bij het maken van de koppeling tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk. Hierbij maakt hij gebruik van technieken en theorieën vanuit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.

Interesse

Zijn interessegebied ligt vooral in de orthopedische klachten en de diagnostiek, waarbij de problemen vanuit verschillende invalshoeken worden geanalyseerd.

Onderzoek

Hij werkt in een eerstelijnspraktijk in Leiden en daar doet hij onderzoek naar de cervicale proprioceptie.

prof. dr. Erik Witvrouw

Over Erik Witvrouw

Erik Witvrouw promoveerde in 1998 tot doctor in de Motorische revalidatie en Kinesitherapieaande K.U. Leuven met als onderwerp ‘risicofactorenenkinesitherapeutische aanpak van patellofemorale aandoeningen’. Sinds 1999 is hij voltijds docent aan de UGent, vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Ook is hij sinds 2003 hoofd van de unit Sportrevalidatie-evaluatiecentrum van het Centrum voor sportgeneeskunde UZ Gent.

Zijn interesse domein is de sportgeneeskunde, waarin hij nog altijd als clinicus werkt in het Centrum voor sportgeneeskunde.

Internationale ervaring

Erik werkte enkele jaren als docent, fysiotherapeut en wetenschapper in Quatar, Doha, in Aspetar Hospital, een van de beste orthopedisch en sportmedische ziekenhuizen van de wereld. Erik heeft daar opnieuw uniek onderzoek kunnen doen.

Onderzoek en publicaties

Zijn onderzoeksdomein situeert zich binnen de sportgeneeskunde, met name het domein van de knierevalidatie. In dit domein heeft hij meer dan 80 internationale en nationale publicaties op zijn naam en behaalde hij enkele wetenschappelijke onderscheidingen. Lees hier enkele van zijn publicaties.

Wat onze cursisten zeggen over de cursus van Erik

“Erik Witvrouw heeft zo enorm veel kennis die hij op een humoristische manier deelt.”

“Ik vond de cursus geweldig. Ik dacht dat ik aardig wat wist over de knie, maar ik heb toch weer nieuwe inzichten geleerd.”

“Een zeer leerzame cursus waarbij alle huidige inzichten aan bod zijn gekomen. Koppeling met praktische vaardigheden erg nuttig. Erik Witvrouw is een hele enthousiaste docent, heeft me erg geïnspireerd.”

prof. dr. Damien van Tiggelen

Over Damien van Tiggelen

Sinds 1993 is Damien werkzaam bij de Belgische Defensie waar hij nu hoofdkinesitherapeut is van het Militair Ziekenhuis Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. Hij is ook gastprofessor aan de UGent en is lid van de stuurgroep van de postgraduaatopleiding Musculoskeletale kinesitherapie.

Studie en specialisme

Dr. Damien Van Tiggelen studeerde in 1993 af aan de UGent als licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie. Hij specialiseerde zich in manuele therapie aan de UGent en in isokinetisme aan de Universiteit van Luik. In 2009 promoveerde hij tot doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de UGent.

Publicaties

Damien is (co) auteur van het boek Mobilisatie en manipulaties van extremiteiten.

Wat andere cursisten zeggen over de cursussen van Damien

“Zeer leerzame cursus. De knie en zijn klachten worden echt vanuit de keten bekeken!”

“Zeer goede info vooraf. Digitale leeromgeving en voorbereiding met opdrachten zeer goed. Ga vooral zo door! Ik ben zeer tevreden over Fysiolinks en docent. Toppie.”

“Zeer prettige docent met een duidelijk verhaal.”

“Docent kan goed de aandacht vast houden en heeft een duidelijk verhaal met goede opbouw. Hetgeen ik geleerd heb kan ik gelijk in de praktijk brengen. Het ketenprincipe is mij goed duidelijk geworden.”