terug

prof. dr. Erik Witvrouw

Over Erik Witvrouw

Erik Witvrouw promoveerde in 1998 tot doctor in de Motorische revalidatie en Kinesitherapieaande K.U.Leuven met als onderwerp 'risicofactorenenkinesitherapeutische aanpak van patellofemorale aandoeningen'. Sinds 1999 is hij voltijds docent aan de UGent, vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Ook is hij sinds 2003 hoofd van de unit Sportrevalidatie-evaluatiecentrum van het Centrum voor sportgeneeskunde UZ Gent.

Zijn interesse domein is de sportgeneeskunde, waarin hij nog altijd als clinicus werkt in het Centrum voor sportgeneeskunde.

 

Internationale ervaring

Erik werkte enkele jaren als docent, Fysiotherapeut en wetenschapper in Quatar, Doha, in Aspetar Hospital, een van de beste orthopaedisch en sportmedische ziekenhuizen van de wereld. Erik heeft daar opnieuw uniek onderzoek kunnen doen.

 

Onderzoek en publicaties

Zijn onderzoeksdomein situeert zich binnen de sportgeneeskunde, met name het domein van de knierevalidatie. In dit domein heeft hij meer dan 80 internationale en nationale publicaties op zijn naam en behaalde hij enkele wetenschappelijke onderscheidingen.

 

Wat onze cursisten zeggen over de cursus van Erik

"Erik Witvrouw heeft zo enorm veel kennis die hij op een humoristische manier deelt."

"Ik vond de cursus geweldig. Ik dacht dat ik aardig wat wist over de knie, maar ik heb toch weer nieuwe inzichten geleerd."

“Een zeer leerzame cursus waarbij alle huidige inzichten aan bod zijn gekomen. Koppeling met praktische vaardigheden erg nuttig. Erik Witvrouw is een hele enthousiaste docent, heeft me erg geïnspireerd.”


Cursus:


Over de knie; state of the art onderzoek en behandeling van knieklachten bij sport met Prof. Dr. Erik Witvrouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.