Leer een biopsychosociale benadering voor het onderzoek en de behandeling van musculoskeletale aandoeningen waarbij het schoudergebied betrokken is.

Deze cursus wordt wereldwijd gegeven in meer dan 35 landen en wordt voortdurend bijgewerkt, waarbij de nieuwste onderzoeksresultaten worden geïntegreerd. Behalve onderzoek en behandeling van de schouderregio, brengt deze cursus de complexe relaties tussen: biomechanica van de schouders en het lichaam, pijnwetenschap, levensstijl, psychosociale factoren, overtuigingen en verwachtingen, best practice ... en is gegarandeerd leuk!
 

Deze cursus blijft een ‘werk in uitvoering’ en wordt voortdurend bijgewerkt met de opkomst van nieuwe onderzoek en klinisch inzicht. Als gevolg hiervan hebben veel collega's meerdere keren deelgenomen aan deze cursus. Deze cursus zal tot nadenken stemmen en biedt gelegenheid om ideeën te bespreken en ervaringen te delen.

Doelstellingen

  • Het ontwikkelen van een beter begrip en kennis van de klinische anatomie en biomechanica van de schoudergordel.
  • Het belang inzien van een biopsychosociale benadering van het schouderprobleem van je patiënt.
  • Een onderzoeksstrategie beheersen voor de schouder die zowel lokale als referred pijnbronnen kan herleiden.
  • Het heroverwegen van de evidentie over de invloed van houding en spieronbalans en zijn verband met schouderpathologie.
  • Het herkennen van de evidentie over het gebruik van injecties als onderdeel van de behandeling van musculoskeletale aandoeningen van de schouder.
  • Aan de hand van de evidentie vertrouwd raken met de effecten van oefentherapie en andere technieken om de schouder te kunnen behandelen. 

Tijdsduur                                         
2 lesdagen                                        

Aantal deelnemers                                          
Maximaal 25                                      

Totaal aantal studie uren
18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)

Voertaal docent 
Engels

 

De kosten voor deze cursus zijn 579,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

“Fantastische cursus als voorbeeld van hoe de schouder te behandelen binnen het biopsychosociale model. Een zeer bekwame en relevante benadering met betrekking tot waar fysiotherapie momenteel is”.

“Brilliant presentation, extremely useful material and very appropriate for current practice”

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.