Inleiding

Tijdens de tweedaagse cursus ‘The Shoulder: Theory & Practice’ (KRF 18pt) voor Fysiolinks legt Jeremy Lewis de nadruk op een biopsychosociale benadering voor het onderzoek en de behandeling van musculoskeletale aandoeningen waarbij het schoudergebied betrokken is. Hij geeft een combinatie van evidence based oefeningen, pijnwetenschap, levensstijl, psychosociale factoren en educatie bij schouderrevalidatie. Zijn belangrijkste klinische expertisegebieden zijn: subacromiale pijn (impingement) syndroom, rotator cuff peesproblemen, schouderpijnsyndromen en frozen shoulder.

Deze cursus wordt wereldwijd gegeven in meer dan 35 landen en is gegarandeerd leuk!

Inhoud

Deze cursus blijft een ‘werk in uitvoering’ en wordt voortdurend bijgewerkt met de opkomst van nieuwe onderzoek en klinisch inzicht. Als gevolg hiervan hebben veel collega's meerdere keren deelgenomen aan deze cursus. Deze cursus zal tot nadenken stemmen en biedt gelegenheid om ideeën te bespreken en ervaringen te delen.

Doelstellingen

  • Het ontwikkelen van een beter begrip en kennis van de klinische anatomie en biomechanica van de schoudergordel.
  • Het belang inzien van een biopsychosociale benadering van het schouderprobleem van je patiënt.
  • Een onderzoeksstrategie beheersen voor de schouder die zowel lokale als referred pijnbronnen kan herleiden.
  • Het heroverwegen van de evidentie over de invloed van houding en spieronbalans en zijn verband met schouderpathologie.
  • Het herkennen van de evidentie over het gebruik van injecties als onderdeel van de behandeling van musculoskeletale aandoeningen van de schouder.
  • Aan de hand van de evidentie vertrouwd raken met de effecten van oefentherapie en andere technieken om de schouder te kunnen behandelen. 

Planning

Tijdsduur                                         
2 aaneengesloten lesdagen                                        

Aantal deelnemers                                          
Maximaal 27                                      

Afronding:
Certificaat en 18 punten voor register Algemeen, Manueel en Sport voor KRF en SKF

Voertaal docent 
Engels

 

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 619,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Ervaringen

“Fantastische cursus als voorbeeld van hoe de schouder te behandelen binnen het biopsychosociale model. Een zeer bekwame en relevante benadering met betrekking tot waar fysiotherapie momenteel is”.

“Brilliant presentation, extremely useful material and very appropriate for current practice”

Astrid: "Het was een interessante en zeer leerzame cursus! Ik heb veel nieuwe praktische handvattingen gekregen. Ik geef deze cursus een 10!"

Ted; "Prachtige en leerzame cursus. Goed georganiseerd en zeker een aanrader. Lewis is een kei in schouders alleen daar al om! Ik beoordeel deze cursus dan ook met een 10!"

Dinja; " Leerzame cursus met een goede balans tussen theorie en praktijk! Erg leuke en leerzame cursus met een top docent voor de groep! Veel geleerd wat direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Goede mogelijkheden om je voor te bereiden op de cursus middels de site. Verder goede organisatie: goed verzorgd eten, koffie en thee! Ik beoordeel deze cursus met een 10!"

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.