Inleiding 

De tweedaagse cursus helpt je klachten van de schoudergordel beter te begrijpen door te focussen op het beïnvloeden van de motorische controle rond de schoudergordel. De cursus zal de recente evidentie en de wetenschap gebruiken om het ontstaan en de behandeling van complexe schouderproblematiek beter te leren begrijpen. De cursist zal meegenomen worden in de problematiek van schouderinstabiliteit veroorzaakt door gebrek aan rotator cuff controle. Met behulp van een nieuwe klinische indeling van de docent die je klinisch redeneren over de schouder ondersteunt, zal je actief betrokken raken en uitgedaagd worden om de huidige verklaringsmodellen over schouderproblematiek te heroverwegen.

Internationale topdocent

Deze cursus wordt gegeven door dr. Anju Jaggi. Zij heeft als fysiotherapeute sinds 17 jaar een leidende rol bij onderzoek naar de verbetering van de behandeling van complexe schouderpijn en instabiliteit bij The Royal National Orthopaedic Hospital. Anju geeft internationale lezingen en gaf verschillende wetenschappelijke voordrachten. Zij publiceert artikelen op het gebied van motorische controle van de schouder en geeft leiding aan het dubbelblind placebo RCT naar a-traumatische schouder instabiliteit. Ze heeft een eredoctoraat aan University College London (UCL). Meer weten over Anju »

​​Inhoud 

  • Huidige inzichten rotator cuff insufficiëntie.
  • Onderzoek motorische controle.
  • Revalidatie concepten en hun klinische indeling.
  • Classificatie en behandeling van niet traumatische instabiliteit.
  • Nieuwe vormen van oefentherapie bij verschillende problemen van de schoudergordel.

Doelstellingen

  • Begrip krijgen van motorische controle in de schouder.
  • De schouder leren onderzoeken vanuit het perspectief van bewegen en uitgedaagd worden de bestaande orthopedische testen te heroverwegen.
  • De rol van de fysiotherapeut tegenover die van operatief ingrijpen bij verschillende schouderklachten beter leren begrijpen en kunnen verdedigen.

Planning

Tijdsduur                                         
2 aaneengesloten lesdagen

Totaal aantal studie-uren
18 (contacturen + 4 uur voorbereiding) 

Afronding:
Certificaat en 16 punten voor register Algemeen, Manueel en Sport voor KRF en SKF                 

Aantal deelnemers                                        
Maximaal 27

Certificaat: 
Bij 100% aanwezigheid

Voertaal docent   
Engels

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 619,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Ervaringen:

"Ik ben echt heel tevreden en enthousiast over deze cursus! Heb antwoorden gekregen op mijn vragen en vooral enorm veel zin om me verder te bekwamen in de behandeling van de schouder."

"Goede cursussen van hoge kwaliteit. Goede docenten die evidence based werken en je na laten denken. Goede lokatie."

"Het fijne van deze cursus was dat er (weer) veel schouderspecialisten waren waardoor communicatie met uitstekend clinica goed mogelijk was. Er valt ontzettend veel te leren van klinische specialisten als Jaggi en Cools. Bijblijven en op de hoogte komen van nieuw onderzoek en nieuwe inzichten is belangrijk en prettig. Ook Mw Jaggi was in staat goed schouderproblemen te ontleden en dilemma's en oplossingen te delen en duidelijk te maken. 2 prettige dagen waardoor in de praktijk weer met frisse blik nieuwe kennis geïntroduceerd kan worden. Mag van mij ook met vervolg."

Meer ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.