Inleiding 

Deze cursus wordt gegeven door Dr. Anju Jaggi. Zij heeft als fysiotherapeute sinds 17 jaar een leidende rol bij onderzoek naar de verbetering van de behandeling van complexe schouderpijn en instabiliteit bij The Royal National Orthopaedic Hospital. Zij geeft internationale lezingen en gaf verschillende wetenschappelijke voordrachten. Zij publiceert artikelen op het gebied van motorische controle van de schouder en geeft leiding aan het dubbelblind placebo RCT naar a-traumatische schouder instabiliteit. Zij heeft een eredoctoraat aan University College London (UCL).

De tweedaagse cursus helpt je klachten van de schoudergordel beter te begrijpen door te focussen op het beïnvloeden van de motorische controle rond de schoudergordel. De cursus zal de recente evidentie en de wetenschap gebruiken om het ontstaan en de behandeling van complexe schouderproblematiek beter te leren begrijpen. De cursist zal meegenomen worden in de problematiek van schouderinstabiliteit veroorzaakt door gebrek aan rotator cuff controle. Met behulp van een nieuwe klinische indeling van de docent die je klinisch redeneren over de schouder ondersteunt, zal je actief betrokken raken en uitgedaagd worden om de huidige verklaringsmodellen over schouderproblematiek te heroverwegen.

​​Inhoud 

  • Huidige inzichten rotator cuff insufficiëntie
  • Onderzoek motorische controle
  • Revalidatie concepten en hun klinische indeling
  • Classificatie en behandeling van niet traumatische instabiliteit
  • Nieuwe vormen van oefentherapie bij verschillende problemen van de schoudergordel

Doelstellingen

  • Begrip krijgen van motorische controle in de schouder
  • De schouder leren onderzoeken vanuit het perspectief van bewegen en uitgedaagd worden de bestaande orthopedische testen te heroverwegen
  • De rol van de fysiotherapeut tegenover die van operatief ingrijpen bij verschillende schouder klachten beter leren begrijpen en kunnen verdedigen

De cursus van Anju van 9 april 2021 zal verschoven worden naar mei of juni. Maar inschrijven kan alvast zonder te betalen. Dan informeren we je z.s.m over nieuwe datum!

Tijdsduur                                         
2 lesdagen

Totaal aantal studie uren
18 (contacturen + 4 uur voorbereiding)                                

Aantal deelnemers                                        
Maximaal 25

Certificaat: 
Bij 100 % aanwezigheid

Voertaal docent   
Engels

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn 579,- euro (geen btw) incl. koffie, thee, lunch en frisdranken, de handouts en een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van de cursus.

Wat jouw collega's vertellen over deze cursus

 

"Ik ben echt heel tevreden en enthousiast over deze cursus! Heb antwoorden gekregen op mijn vragen en vooral enorm veel zin om me verder te bekwamen in de behandeling van de schouder."

 

"Goede cursussen van hoge kwaliteit. Goede docenten die evidence based werken en je na laten denken. Goede lokatie."

 

"Het fijne van deze cursus was dat er (weer) veel schouderspecialisten waren waardoor communicatie met uitstekend clinica goed mogelijk was. 
Er valt ontzettend veel te leren van klinische specialisten als Jaggi en Cools. Bijblijven en op de hoogte komen van nieuw onderzoek en nieuwe inzichten is belangrijk en prettig. Ook Mw Jaggi was in staat goed schouderproblemen te ontleden en dilemma's en oplossingen te delen en duidelijk te maken. 2 prettige dagen waardoor in de praktijk weer met frisse blik nieuwe kennis geïntroduceerd kan worden. Mag van mij ook met vervolg."

 

"Ik ben zeer tevreden over de cursus. Goed vond ik dat er veel zeer recente evidentie gebruikt en     genoemd werdt daar heb ik veel aan. Ik vond wel dat we aan het einde wat meer specifieke casussen konden krijgen om mee te oefenen, dan had ik er nog net iets meer uit gehaald." 

 

Klik voor alle feedback onder aan deze pagina op klanten vertellen.

StartdatumMaandVariantPlaats

Aangedreven door Eduframe