Deze tweedaagse cursus is ontwikkeld voor manueel therapeuten die verdieping willen in hun manuele vaardigheden in relatie tot de lumbale wervelkolom.  

Binnen de manuele therapie zijn er diverse stromingen en visies als het gaat om het onderzoeken en het behandelen bij patiënten met lage rugklachten. In deze cursus worden verschillende stromingen besproken en zal er veel tijd worden besteed aan het uitvoeren van de manueel therapeutische vaardigheden. Het zal hierbij gaan over de indicatiestellingen voor een bepaalde techniek, maar ook de uitvoering van de technieken en mogelijkheden tot modificaties komen aan bod. 

De cursus is praktisch georiënteerd. Dit betekent dat meer dan de helft van de tijd wordt besteed aan het oefenen en aanleren van de vaardigheden. Hierbij wordt er in kleine groepjes gewerkt en is er veel tijd voor individuele aandacht om de technieken goed onder de knie te krijgen. Na het volgen van de cursus heb je als manueel therapeut meer variatie in je manueel therapeutische interventies bij patiënten met lage rugklachten en kun je de technieken aanpassen aan de behoeftes van de patiënt.  

De kracht van deze cursus ligt in de focus op de vaardigheidstraining. De docenten bespreken het theoretische construct, de indicatiestelling en voeren de technieken ook uit bij de deelnemers. Dit stelt de deelnemer in staat om te ervaren wat de technieken doen, waarna er in kleine groepen onder begeleiding van de docenten wordt geoefend. Nieuwe vaardigheden leer je door deze te ondergaan, te beoefenen en feedback te geven en te ontvangen van de docenten en je medecursisten.  

Doelstellingen: 

  1. De cursist kan het theoretische construct en de werk- en denkwijze van de verschillende stromingen binnen de manuele therapie herkennen. 

  2. De cursist kan de juiste procedure kiezen en volgen bij onderzoekstechnieken van de LWK. Hierbij kan er worden geschakeld naar verschillende stromingen binnen een patiënten casus. 

  3. De cursist kan een afweging maken bij het kiezen van een manueel therapeutische interventie bij een patiënt met lumbale klachten. 

  4. De cursist kan mobilisaties en manipulaties van de LWK finetunen en toepassen vanuit verschillende stromingen binnen de manuele therapie.  

Aantal contacturen 
14 - 2 aaneengesloten lesdagen

Afronding
Certificaat en 18 punten voor register Algemeen en Manueel voor KRF en SKF

Aantal deelnemers
Maximaal 27

Toetsing
Er wordt geen toets afgenomen                    

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid

De kosten voor deze cursus bedragen 599,- euro incl. hand-outs, digitale leeromgeving, koffie, thee, lunch en frisdranken. 

Er is nog geen e-learning ontwikkeld voor deze cursus. 

Deze cursus is nieuw bij Fysiolinks, feedback volgt na de eerste cursus!

Ervaringen lezen of zelf een ervaring achterlaten?

Kijk op klantenvertellen.nl/reviews/

Startdatum Maand Variant Plaats

Aangedreven door Eduframe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fysiolinks houdt je sterk in je vak met de nieuwsbrief voor kennis en vaardigheden die écht bijblijven.